Yeşilçam'ın usta ismi Murat Soydan hayatını kaybetti

Yeşilçam'ın usta ismi Murat Soydan hayatını kaybetti

Yeşilçam sinemasının usta oyuncusu Murat Soydan hayatını kaybetti. Oyuncunun vefat haberini kızı sosyal medya hesabından duyurdu.

Yeşilçam'ın efsane ismi Murat Soydan, 84 yaşında hayatını kaybetti. Oyuncunun vefat haberini kızı Mehveş Soydan, sosyal medya hesabından duyurdu.

4.jpg

Soydan paylaşımında, "Canım babamı kaybettik. Başımız sağ olsun." dedi.

ekran-alintisi.jpg

Oyuncunun eşi Uğurgül Soydan sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Çok değerli 43 yıllık eşim Türk sinemasının kıymetli sanatçısı Murat Soydan'ı kaybettik. Ailemizin ve sevenlerinin başı sağ olsun." ifadelerini kullandı.

00.jpg

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Murat Soydan'ın vefatıyla duyduğu üzüntüyü, "Sinemamızın değerli ismi Murat Soydan’ın vefatını derin bir üzüntüyle öğrendim. Türk sinemasına yaptığı katkılar ve canlandırdığı karakterlerle hafızalarımızda daima yaşayacak Soydan’a Allah’tan rahmet, ailesi ve sevenlerine baş sağlığı diliyorum." sözleriyle dile getirdi.

Film-San Vakfı'ndan yapılan açıklamada; "Film-San Vakfı’nın kurucularından Türk sinemasının usta sanatçısı Murat Soydan'a Allah'tan rahmet, ailesine ve sevenlerine baş sağlığı diliyoruz." denildi.

Oyuncular Sendikası ise; "Değerli meslektaşımız Murat Soydan hayatını kaybetti. Çok üzgünüz. Ailesine ve tüm sevenlerine sabır dileriz. Başımız sağ olsun." açıklamasını yaptı.

MURAT SOYDAN KİMDİR?

Türk sinema ve dizi oyuncusu Murat Soydan, 2 Ekim 1940'ta sabasının memuriyeti dolayısıyla bulunduğu Kırklareli’in Lüleburgaz ilçesinde doğdu. Gerçek adı Rüçhan Tercan olan oyuncu ilk ve ortaokulu Lüleburgaz’da, liseyi Edirne’de okudu.

2-003.jpg

Üniversite için İstanbul'a gelen Soydan, İktisadi İlimler Akademisi'nde okurken bir yandan da İstanbul Belediye Konservatuarı Türk Musikisi bölümünü bitirdi. Aynı zamanda üniversite tahsili sırasında Tekel'de memurluk yaptı. Askerliğini yedek subay olarak yaptıktan sonra 1966 yılında Perde mecmuasının açtığı yarışmayı Tanju Korel ile birlikte kazanarak sinemaya geçti.

3.jpg

Sinema hayatına 1966 yılında Nejat Saydam'ın çektiği Kolsuz Kahraman adlı filmle başladı. Filmin kadrosunda Cüneyt Arkın,Fatma Girik ve Suzan Avcı da vardı. 1970'li yılların Jön oyuncularından olan Murat Soydan, birçok filmde Türkan Şoray ve Hülya Koçyiğit'le başrolü paylaşmıştır.

1-009.jpg

221 filmde oynayan Murat Soydan, bir dönem Sinema Oyuncuları Derneği başkanlığı yaptı. 1972 yılında 9. Antalya Altın Portakal Film Festivalinde Zulüm filmindeki rolü ile En İyi Erkek Oyuncu Ödülünü kazandı.

Murat Soydan'ın ilk evliliğinden bir çocuğu vardır. İkinci evliliğini Uğur Gül hanım ile yapmıştır. Ali ve Mehveş adlarında iki çocuğu vardır.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN