Yıkımın nedenlerinden biri olarak gösteriliyordu: Hollanda medyası imar affıyla ‘dalga geçti’

7.7 ve 7.6 şiddetindeki iki yıkıcı depremle sarsılan 10 ilde, Türkiye topyekün bir şekilde yaralarını sarmaya çalışırken, cumhuriyet tarihinin en yıkıcı felaketinde ihmal tartışmaları büyüyor. Büyük yıkımın nedenlerinden biri olarak görülen imar affı, Hollanda medyasında dalga konusu oldu.

Merkez üssü Kahramanmaraş’ın Pazarcık ve Elbistan olan iki büyük depremle sarsılan 10 kent yerle bir olurken, neden bu kadar yıkım ve ölüm olduğuna dair tartışmalar sürüyor. Uzmanların ‘deprem beklendiği’ uyarılarını dinlemeyen yetkililere yönelik tepkilerle beraber, felaketin ardından imar afları da gündem oldu.

‘ARABANIZIN FRENLERİ Mİ BOZUK?’

Geçmişte yapılan imar affı reklamı ise Hollanda medyasında yer buldu. Reklamla dalga geçen sunucu Arjen Lubach, NPO 1 kanalındaki şov programında "Arabanızın frenleri mi bozuk? Mark Rutte'ye (Hollanda Başbakanı) 100 euro transfer edin ve yola dönebilirsiniz" şeklinde kaydederek insanların ölümüne neden olan düzenlemenin reklam filmiyle alay etti.

SON AF YEREL SEÇİMLERE KADAR DEVAM ETTİ

Depremlerle birlikte AK Parti’nin imar affı düzenlemeleri de yeniden tartışılmaya başladı. İhtilaflı binalar için af sağlayan düzenleme en son 2018’de getirilmiş ve dört defa uzatılarak yerel seçimlerin yapıldığı 2019’un sonuna kadar devam etmişti. Uzmanlar, uygulamanın olası depremlerde can ve mal kaybını en üst düzeye çıkaracağını söylüyordu.

İlgili Haberler
YORUMLAR (5)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
5 Yorum
Bunlar da İlginizi Çekebilir