Yılın ilk meteor yağmuru için geri sayım: Türkiye'den de izlenebilecek

Yılın ilk meteor yağmuru için geri sayım: Türkiye'den de izlenebilecek

Her yıl ocak ayının başında gerçekleşen Quadrantid meteor yağmuru 3 Ocak günü saat 23.00'te başlayacak ve 4 Ocak'ta (yarın) zirveye ulaşacak. Saatte yaklaşık 120 yıldız kayması ile dünyanın en etkileyici gök olaylarından biri olarak kabul edilen meteor yağmuru Türkiye'den de izlenebilecek. Meteor yağmurunun 3 gece sürmesi bekleniyor.

Yılın ilk meteor yağmuru için geri sayım başladı. Her yıl ocak ayının başlarında gerçekleşen Quadrantid meteor yağmuru, yılın en etkileyici gök olaylarından biri olarak kabul ediliyor.

10.jpg

Adını, artık kullanılmayan Quadrans Muralis takımyıldızından alıyor. Eski takımyıldız, şu anda Büyük Ayı ve Ejderha takımyıldızlarının bir kısmını kapsıyor.

TÜRKİYE'DEN İZLENEBİLECEK

TRT Haber'de yer alan habere göre, Quadrantid meteor yağmuru, 3 Ocak gece saat 23.00'te başlayacak ve 4 Ocak (yarın) sabahında zirveye ulaşacak.

11.jpg

Üç gece sürmesi beklenen meteor yağmuru, kuzeydoğudan akacak ve saatte 110 ila 120 meteor atmosferden geçerek görsel bir şölen yaratacak.

Meteor yağmuru, havanın açık olduğu bölgelerde Türkiye'den de gözlemlenebilecek.

12.jpg

Bir sonraki gözlem ise 12 ay sonra yapılabilecek.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN