YKS sonuçları ne zaman açıklanacak? Üniversite tercih tarihleri belli oldu mu?

YKS sonuçları ne zaman açıklanacak? Üniversite tercih tarihleri belli oldu mu?

ÖSYM 2021 üniversite sınav sonuçları tarihi ne zaman? TYT, AYT, YDT olmak üzere üç oturumla gerçekleşen YKS sınav sonuçları için gözler ÖSYM'ye çevrildi. YKS sınav sonuçları sorgulama sayfası https://sonuc.osym.gov.tr adresinden 4 Ağustos 2021 Çarşamba gününden itibaren yapılabilecek. Üniversite tercih dönemi tarihleri ise daha sonra duyurulacak. İşte, YKS sınav sonuçları tarihi...

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi'nin (ÖSYM) düzenlediği Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nın (YKS) değerlendirme işlemleri sürerken sınav sonuç tarihi belli oldu. Üniversite eğitimi almak isteyen milyonlarca aday, YKS sınav soruları ve cevaplarının yayınlanmasının ardından tahmini puanlarını hesapladı ve nihai sınav sonuçları için ÖSYM'den gelecek haberi beklemeye başladı.

2021 YKS SINAV SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANIR?

ÖSYM YKS takvimine göre; TYT-AYT-YDT sınav sonuçları 4 Ağustos 2021 Çarşamba günü açıklanacak. Adaylar sınav sonuçlarını ÖSYM'nin sonuc.osym.gov.tr adresinden TC kimlik numarası ve aday şifresiyle giriş yaparak öğrenebilecek.

Yükseköğretim Kurumları Sınavı değerlendirme kriterleri ise şöyle:

2021-07-14-122524-001.jpg

YKS'DEN KAÇ PUAN ALAN TERCİH YAPACAK?

26-27 Haziran 2021 günlerinde düzenlenen TYT sınavına katılan ve 150 puan üzeri alan adaylar TYT puanı ile öğrenci alan yükseköğretim bölümlerini tercih edebilecek.

TYT'de sayısal, sözel, eşit ağırlık ve dil puanı 180 ve üzeri olan adaylar lisans programlarını tercih edebilecek. 150 puanı alan ancak 180 puan ve üzeri alamayan adaylar sadece önlisans bölümlerini tercih edebilecek.

Sınav sonuç ekranında adayların TYT, AYT ve YDT puanı yer alırken adaylar başarı sıralamaları görüntülenebilecek.

2021 YKS TERCİHLERİ NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

Lise mezunları sınavdan aldıkları puanlar ve yaptıkları sıralamalara göre ÖSYM Aday İşlemleri Sistemi (AİS) ais.osym.gov.tr üzerinden tercih listesi oluşturacak.

YKS üniversite tercih dönemi tarihleri için ÖSYM'den henüz net bir takvim bilgisi paylaşmadı.

Geçen yıl 27 Temmuz 2020 tarihinde sonuçlar ilan edilmiş ve 6 Ağustos 2020 günü tercihler alınmaya başlanmıştı. Bu yıl YKS sınav sonuçları 4 Ağustos 2021 tarihinde ilan edilecek. Sonuçların açıklanmasının ardından üniversite tercihlerinin 10 gün içerisinde başlaması bekleniyor.

ÜNİVERSİTE SINAVI YKS SINAV SONUÇLARI SORGULAMA SAYFASI

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN