Yolu mahkemeye düşenler dikkat: Bunun da sahtesi varmış! Yüz binlerce lira dolandırdılar

Yolu mahkemeye düşenler dikkat: Bunun da sahtesi varmış! Yüz binlerce lira dolandırdılar

Nitelikli dolandırıcılık yapan çete üyeleri kıskıvrak yakalandı. Şahıslar, emniyetteki işlemlerinin ardından sevk edildikleri adli makamlarca tutuklandı. İşte detaylar...

Manisa'da kendilerini avukat olarak tanıtarak bir vatandaşı farklı tarihlerde 500 bin TL dolandıran 5 kişi yakalandı. Gözaltına alınan şahıslar, sevk edildikleri adli mercilerce tutuklandı.

Edinilen bilgiye göre, S.B. (34) isimli şahıs farklı tarihlerde kendisini avukat olarak tanıtan şahıslar tarafından araç alım satım işi bahanesiyle bankadan kredi çekilmek suretiyle yaklaşık 500 bin TL dolandırıldı.

Olayla ilgili çalışma başlatan Manisa İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, şüphelilerin D.İ. (33), E.S. (38), Ö.B. (36), Ö.A. (27) ve S.A. (21) isimli şahıslar olduklarını tespit etti.

Yakalanarak gözaltına alınan 5 şüpheli, emniyetteki işlemlerin ardından bugün sevk edildikleri adli makamlarca tutuklandı.

sahte-avukat-nasil-anlasilir-2.jpg

'JİGOLO SİTESİNE ÜYE OLDUN' DİYEREK BORÇLANDIRDILAR

Öte yandan Nevşehir Emniyet Müdürlüğü, Ali K. isimli bir şahsın 400 bin TL dolandırıldığı ihbarı üzerine çalışma başlattı.

Emniyet Müdürlüğü ekipleri, kendilerini avukat olarak tanıtan şahısların, Ali K.'ya bir jigolo sitesine üye olduğu ve üyelik sözleşmesinden doğan maliyeye borcundan icralık olduğunu söyleyerek, 400 bin TL parayı parça parça kendisine söylenen hesaplara yatırmasını istediğini, böylece 'nitelikli dolandırıcılığın' gerçekleştiğini tespit etti.

Nevşehir Asayiş Şube Müdürlüğü Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri tarafından yaklaşık 5 aylık fiziki, teknik ve istihbari çalışmalar, bankalar ile yapılan yazışmalar ve kamera kayıtları incelemeye alındı.

Yapılan çalışmada ayrıca GSM operatörleri, internet sitesi/alışveriş siteleri ile yapılan yazışmalar neticesinde olayın İstanbul'da ikamet eden 5 şüpheli şahıs tarafından organize edildiği ve gerçekleştirildiği belirlenerek, şüphelilere ait 6 ayrı adreste yapılan eş zamanlı operasyon neticesinde, 4 şahıs yakalanarak gözaltına alındı.

Nevşehir Emniyet Müdürlüğü'ne getirilen şahıslar emniyetteki işlemlerinin ardından sevk edildikleri adli makamlarca tutuklandı.

sahte-avukat-nasil-anlasilir-1.jpg

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN