Youtuber Barış Özcan kimdir?

Youtuber Barış Özcan kimdir?

Youtuber Barış Özcan kimdir? Ekşi Sözlük'teki iddia nedir? Sorusunun yanıtı haberimizde. Youtuber'lık yapan Barış Özcan hakkında pek çok şey sorgulanıyor. Ekşi Sözlük'teki iddia sonrasında Barış Özcan'ın FETÖ'cü olup olmadığı sorgulanıyor. Youtuber'lık yapan Barış Özcan hakkında merak edilenler haberimizde...

Youtuber Barış Özcan kimdir? sorusu Ekşi Sözlük'teki iddialardan sonra sorgulanmaya başlandı. Ekşi Sözlük youtuber Barış Özcan'ın terör örgütü FETÖ ile bağlantıları olduğu iddia edildi.  Barış Özcan'ın Amerika'ya kaçtığıda iddia edildi. Sosyal medyada paylaşılan bir videoda Barış Özcan'ın FETÖ'nün yayın organı kapatılan Zaman Gazetesi'nin etkinliklerine katıldığı görülüyor. Ayrıca Barış Özcan'ın 15 Temmuz'da yayınladığı videoya dikkat çekliyor. İşte Youtuber Barış Özcan kimdir? sorusunun yanıtı ve Ekşi Sözlük'teki iddiaların detayları...

YOUTUBER BARIŞ ÖZCAN KİMDİR? 

Ekşi Sözlük'teki iddia sonrasında 'Youtuber Barış Özcan kimdir?' sorusu gündemde. Ekşi Sözlük'teki iddialar hakkındaki detayları merak edenler için haberimizde derledik. Sosyal medyada paylaşılan bir videoda Barış Özcan'ın FETÖ'nün yayın organı kapatılan Zaman Gazetesi'nin etkinliklerine katıldığı görülüyor. Ayrıca Barış Özcan'ın 15 Temmuz'da yayınladığı videoya dikkat çekliyor. Barış özcan tarafından 15 Temmuz'da yayınlanan videoda FETÖ propagandası yapıldığı iddia edildi.

18-12/05/youtuber-baris-ozcan-kimdir.jpg

BARIŞ ÖZCAN:

23.7.1974 İstanbul doğumlu. M.Ü. Hukuk Fakültesi mezunu. Evli ve 1 çocuk babası.

Abak.us kreatif medya ajans başkanı. Abak.us’ün İstanbul ve New York’ta ofisleri var ve BASF, THY, LC Waikiki, Türk Telekom, NYMag, TimeOut New York gibi markalarla çalışıyor. Apple, Adobe ve LinkedIn gibi uluslararası yazılım firmalarına danışmanlık ve sosyal medya hizmeti verdi.
Geçmişte Photoshop, Flash, PDF gibi yazılım ürünlerini geliştiren Adobe’de 6 yıl boyunca Akdeniz Ülkeleri Satış Müdürlüğü yaptı.

TRT, el-Cezire, CNNTürk gibi kanallarda yayınlanan belgeseller yaptı ve yönetti.
Kişisel belgesellerini YouTube’da yapmaya devam ediyor. Sanat, tasarım ve teknoloji hikayelerini 1.500.000’den fazla kişi 90 milyondan çok kez izledi.

Bugüne kadar çeşitli kurumlarda ve konferanslarda 600’den fazla konuşma yaptı.

Profesyonel bir keynote speaker ve TEDx konuşmacısı.

YouTube’un dünya çapında seçtiği 12 değişim elçisinden biri oldu. #CreatorsforChange adlı bu program için uluslararası projeler üretiyor. Bunlardan bir web dizisi ve kısa filmi olan Scarecrow – Korkuluk toplamda 2 milyon kez izlendi.

BARIŞ ÖZCAN İDDİALARA YANIT VERDİ

Ekşi Sözlük yazarları tarafından gündeme getirilen iddialara ünlü youtuber Barış Özcan'dan yanıt geldi. FETÖ'cü olduğu iddialarını yalanlayan Özcan, "Bırakınız “darbeye teşebbüs” gibi büyük bir vatan hainliğini ya da başka türlü terör suçlarını, hayatım boyunca -trafik suçları- dahil hiç bir suç işlemedim ve işlememeye özen gösterdim. O yüzden bugün olduğu gibi geçmişte de hakkımda açılmış hiçbir dava olmadan dürüst bir insan olarak yaşadım. Kanalımda sanat, tasarım ve teknoloji konularının dışındaki konularda içerik üretmeme prensibime rağmen 15 Temmuz başarısız darbe girişimiyle ve öncesinde terör olaylarıyla ilgili düşüncelerimi anlatan videolar yayınladım. Terörün, darbenin ve bunların girişimlerinin her türlüsünü lanetledim. Beni tanıyanlar, bilenler nasıl bir hayat yaşamak istediğimi de bilir. O yüzden bu arkadaşların iddialarını, beni tanımamalarına bağlıyor ve yazdıklarını da yukarıda bahsettiğim şekilsel iddiaların abartıya kaçan halleri olarak görmek istiyorum." dedi.

18-12/05/youtuber-baris-ozcan-eksi-sozluk.jpg

BARIŞ ÖZCAN: DÜZENLEYİCİ DEĞİL KONUŞMACIYDIM

Zaman Gazetesi etkinliğine katılmasıyla ilgili olarak Özcan kendini şöyle savundu;"+1T Tasarım Günleri etkinliğine katılmış olmamdan başlayayım. Dünyanın en önemli gazete tasarım kuruluşu olan “SND – Society for News Design” ve “Zaman Gazetesi”nin ortak düzenledikleri “uluslararası” bu etkinliğin “düzenleyicisi” değil “konuşmacısı”ydım. Dünyanın en büyük tasarım yazılımları üreticisi Adobe’de çalıştığım için Türkiye’deki neredeyse tüm gazete ve dergileri işim gereği defalarca ziyaret ettim. Oralarda çalışan tasarımcılarla dostluklar kurdum, onların Adobe ürünlerini kullanırken yaşadığı problemleri çözmeye çalıştım. Buna benzeyen 600’den fazla etkinlikte konuşmacı olarak bulundum. Söz konusu etkinliğin sponsorlarından biri de yine çalıştığım şirket olan Adobe idi.

Sponsoru olduğumuz bir etkinliğe konuşmacı olarak davet edilmemden daha doğal bir şey olamaz herhalde. Ekşi Sözlük’te aleyhimde delil (!) olarak gösterilen konuşma videomdaki içeriğin aynısını başka bir etkinlikte de yaptığımı şuradan izleyebilirsiniz. Öte yandan yine +1T etkinliğinde çekilmiş bir fotoğrafta okla işaretlenmişim. Aynı fotoğrafta işaretlenmemiş diğer konuşmacıları ve o fotoğrafa girememiş Türkiye’nin en önemli fotoğraf muhabiri Ara Güler ve en değerli grafik tasarımcısı Bülent Erkmen ve daha onlarca mesleğinde saygın isimleri de anmadan geçemeyeceğim. Bu gibi insanlarla aynı etkinliğe katılıp “tasarım hakkında” konuşma yapmış olmaktan dolayı ne gibi bir suç işlemiş olabilirim? Bu etkinliğin 15 Temmuz’dan önce gerçekleştiğini ve o sırada söz konusu gazetenin Türkiye Cumhuriyeti’nde yasal olarak faaliyet gösterdiğini, sayın Cumhurbaşkanımız da dahil olmak üzere pek çok bakan ve bürokrat tarafından defalarca ziyaret edildiğini hatırlatmama gerek yoktur umarım."

BARIŞ ÖZCAN AMERİKA'YA KAÇTIĞI İDDİALARI İÇİN NE DEDİ? 

Amerikaya kaçtığı iddiları için ise Özcan, "Bugüne kadar çoğu işim gereği 40’tan fazla ülkeye yaptığım 100’den fazla seyahat oldu. Bu ülkelerin bir kısmında toplamda 4 yıldan uzun süre yaşadım. Çalıştığım şirketin merkezi ABD’de olduğu için bugüne kadar 15-20 kez gidip geldim ve yine toplamda 2 yıldan uzun süre yaşadım. Yani ne ilk kez yurt dışına çıkıyorum ne de ilk kez ABD’ye geliyorum. Daha önce kanalımdaki videolarımda da bahsettiğim gibi buraya geliş sebebim oğlumun eğitimi ve YouTube tarafından değişim elçisi seçilmem nedeniyle uluslararası projeler yapmak üzere davet edilmiş olmam. Nitekim SCARECROW adlı projem bunun ilk meyvesidir. Bu ve benzeri projeleri yapmaya devam ediyorum ve yaptıklarımı da her zaman paylaşıyorum. Öte yandan Türkiye’deki projelerim de hala tüm hızıyla devam ediyor. Dolayısıyla tıpkı eskiden olduğu gibi şimdi de iki ülkede yaşamaya devam ediyorum." ifadelerini kullandı.

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN