YSP'li vekil Ferit Şenyaşar'ın da aralarında olduğu heyete taş ve sopalı saldırı

YSP'li vekil Ferit Şenyaşar'ın da aralarında olduğu heyete taş ve sopalı saldırı

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun yarıştığı Cumhurbaşkanlığı ikinci tur seçiminde sandıkların kapanmasına dakikalar kala usulsüzlük ve saldırı haberleri geliyor. Urfa'nın Haliliye ilçesinde bir grup, Ferit Şenyaşar'ın da aralarında olduğu YSP heyetine taş ve sopalarla saldırdı.

Türkiye'de siyasi tarihinde ilk kez ikinci tur heyecanı yaşanıyor. 5 yıl boyunca görev yapacak cumhurbaşkanının belirleneceği ikinci tur seçiminde sandıklar usulsüzlüklere ve saldırılara sahne oldu.

Şanlıurfa'nın Eyyübiye ilçesi Karaali köyünde kadınların yerine oy kullanılması gibi usulsüzlüklere itiraz eden CHP İstanbul Milletvekili Ali Şeker ile sandık müşahitleri sandık başında darp edildi.

Şanlıurfa merkez Haliliye ilçesine bağlı Yeniköy Mahallesi'nde bir sandıkta müşahitlerin oy kullanmasına izin verilmediği bilgisi üzerine mahalleye giden Yeşil Sol Parti Milletvekili Ferit Şenyaşar, HDP İl Eşbaşkanları Ahmet Atış ve Garibe Yeşil, DBP İl Eşbaşkanı Vahit Akgün, Urfa Barosu avukatlarının da aralarında olduğu partili heyet, kimliği belirsiz kişilerin saldırısına uğradı.

Bazı araçların camları kırıldı. Ferit Şenyaşar darp edilirken, haber takibi yapan Mezopotamya Ajansı (MA) muhabirinin kamerası parçalandı. Saldırının halen devam ettiği öğrenildi.

Saldırının olduğu bölgeden uzaklaşmayı başarabilen bazı partililer, saldırının yaşandığı bölgeden silah seslerinin geldiği bilgisini paylaştı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN