Yunan adaları için kapıda vize uygulaması başladı

Yunan adaları için kapıda vize uygulaması başladı

Türk vatandaşları için Ege Denizi'deki Yunanistan’a bağlı adalarda kapıda vize uygulaması 1 Nisan’dan itibaren başladı. Kapıda vize uygulaması ile Türk turistler, Schengen vizesine başvuruda bulunmadan adaları ziyaret edebilecek.

Ege Denizi'ndeki Yunan adalarında Türk vatandaşları için kapıda vize uygulaması başladı. 1 Nisan itibariyle yürürlüğe giren bu uygulama sayesinde Türk turistler, Schengen vizesi başvurusunda bulunmadan adalara seyahat edebilecekler.

Kapıda vize uygulamasının hayata geçirilmesi, Ege'nin her iki yakasındaki turizmciler tarafından olumlu karşılandı. Ayvalık-Midilli arasında feribot seferleri düzenleyen firma sahibi Ali Jale, bu adımın uzun zamandır beklenen bir gelişme olduğunu belirtti. Jale, Yunanistan Başbakanı ile Cumhurbaşkanı arasındaki görüşmenin ardından alınan bu kararın talep gördüğünü ve artık resmiyet kazandığını ifade etti.

Kapı vizesi almak isteyenlerin iki biometrik fotoğraf, vize başvuru formu, feribot bileti ve adada konaklama süresi kadar otel rezervasyonu veya adada bir yakınında kalacaklar ise misafir edecek kişinin davetiyesine ihtiyaç duyulduğunu kaydeden Ali Jale, şunları ekledi:

“Tüm bu evrakların feribot firmaları ya da turizm acentelerine teslim edilmesi gerekiyor. Bizler de bu evrakları 4 gün içerisinde Midilli Adası’ndaki yetkililere ulaştırıyoruz. Başvuru sırasına göre de Yunan yetkilileri bu başvuruları değerlendiriyor”

'HER BAŞVURU YÜZDE 100 KABUL OLACAK ANLAMINA GELMİYOR'

Her başvurunun yüzde 100 kabul olacak anlamına gelmediğine işaret eden Ali Jale, “Başvuruları değerlendiren Yunan makamları, kapıda vize uygulamasına başvuru yapana vize verip vermeyeceğine karar verecektir. Bana göre bu başvuruların en fazla yüzde 3 ya da 4’ü olumsuz sonuçlanabilir. Ama yüzde 95 üzerindeki bir oranla da başvurular kabul edilecektir“ diye konuştu.

Ayvalık'ta faaliyet gösteren esnaf da, Türk vatandaşlarının kapıda vize uygulamasına ilgi göstereceğine dair herhangi bir şüpheleri olmadığını belirtti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN