Yalnızca Türkiye'de yetişiyor başında 7/24 jandarmalar bekliyor!Hem havadan hem karadan izleniyor koparan 387 bin 141 TL ödüyor

Yalnızca Türkiye'de yetişiyor başında  7/24 jandarmalar bekliyor!Hem havadan hem karadan izleniyor koparan 387 bin 141 TL ödüyor

Yalnızca Türkiye sınırlarında yetişiyor başında 7/24 jandarmalar bekliyor. Kimisi ağlayan diyor kimisi ters! Yalnızca bir ay boyunca görülüyor koparana büyük cezalar veriliyor. İşte tüm detaylar…

Ana vatanı Türkiye olan ve Van, Hakkari ve Şırnak'ta yoğun olarak görülen ağlayan gelin ya da herkesin bildiği isimle ters laleler havaların ısınması ile birlikte çiçek açmaya başladı. Türkiye'nin belirli bölgelerinde yetişen bu çiçek endemik bitki türleri arasında yer alıyor başını 7/24 jandarmalar bekliyor. Koparmanın cezası ise Dudak uçuklatıyor.

BAŞINDA JANDARMA BEKLİYOR

Bir aylık Ömre sahip olan ters laleler Van'da İl Jandarma Komutanlığı'na bağlı Çevre Doğa ve Hayvanları Koruma Timi ile Asayiş ekipleri tarafından korunuyor. Van'ın Gevaş ilçesine bağlı Dilmetaş Mahallesi'ndeki mezarlıkta baş gösteren Laleler görüntüsüyle herkesi büyülüyor.

van-ters-lale.jpg

Ters laleleri görmek için gelenler ne el sürebiliyor ne de yanına yaklaşabiliyor. Nesli koruma altında bulunan ters laleleri görmek isteyenler yalnızca fotoğraf çekebiliyor. Ters lale soğanlarının yurt dışına kaçırılmaması ve zarar verilmemesi için jandarma ekipleri hem karadan hem de havadan 7/24 laleleri Gözetliyor.

ters-lale.jpg

CEZASI DUDAKLATIYOR

Ters laleleri herhangi bir zarar gelmemesi için jandarma ekipleri haftanın 7 günü ters laleleri bulunduğu bölgelerde denetlemeye devam ediyor. Tarım ve Orman Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü ise koparılan her lale için 387 bin 141 TL idari para cezası kesiyor. Bölgeyi ziyaret edenler Van'ın turizminde önemli yer tutan ters laleleri için jandarma ekiplerinin yaptığı denetimden mutluluk duyuyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN