İsrailli Bakan Smotrich’ten Lübnan’a: Saldırılar durmazsa işgal ederiz

İsrailli Bakan Smotrich’ten Lübnan’a: Saldırılar durmazsa işgal ederiz

Filistin’de soykırım yapan İsrail’in Maliye Bakanı Smotrich, Hizbullah'ın ülkesine yönelik saldırılarının durmaması halinde Lübnan'ı yeniden işgal edeceklerini ifade etti.

Dünyanın dört bir yanından gelen tepkilere rağmen Filistin’de 35 binden fazla can alan İsrail’in katliamı sürerken, ülkenin aşırı sağcı Maliye Bakanı Bezalel Smotrich, Güney Lübnan'ı yeniden işgal etme tehdidinde bulundu.

‘ÜLTİMATOM VERMELİYİZ’

İsrail'in kuzeyinde bulunan ve Hizbullah füzelerinin hedefi olan Celile bölgesinde partisinin düzenlediği toplantıda konuşan Smotrich, "Ateşin tamamen kesilmesi ve (Lübnan'ın güneyindeki) Litani Nehri'nin ötesine çekilmesi için Hizbullah'a açık bir ültimatom vermeliyiz" dedi.

İsrail merkezli Yedioth Ahronoth gazetesine göre, Smotrich, "Hizbullah taleplerimize tam olarak yanıt vermezse İsrail ordusu, güney Lübnan'daki bir bölgenin karadan girişi ve askeri kontrolü de dahil olmak üzere, Lübnan topraklarının derinliklerindeki kuzey kasabalarını savunmak için bir saldırı başlatmalı" diye ekledi.

8 EKİM’DEN BU YANA SÜRÜYOR

İsrail ordusu ile Hizbullah arasında 8 Ekim 2023'ten beri sınır hattında yaşanan çatışmalarda son olarak 300 Hizbullah mensubunun yanı sıra 61 Lübnanlı sivil, 19 Emel Hareketi, 13 Hamas, 15 İslami Cihad mensubu ile 14 İsrail askeri ve 10 İsrailli sivilin öldüğü duyurulmuştu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN