Yusuf Ziya Gümüşel ve Kadir İstekli hakkında yeni gelişme: Mütevelli heyetinden çıkarıldılar

Yusuf Ziya Gümüşel ve Kadir İstekli hakkında yeni gelişme: Mütevelli heyetinden çıkarıldılar

Çocuk istismarıyla gündeme gelen Hiranur Vakfı’yla ilgili başlatılan soruşturmanın sonucu ortaya çıktı. Vakıflar Genel Müdürlüğü yetkilisi, Yusuf Ziya Gümüşel ve Kadir İstekli’nin Hiranur Vakfı mütevelli heyeti listesinden çıkarıldığını belirtti.

İsmailağa cemaatine bağlı Hiranur Vakfı'nın kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel'in kızı H.K.G.'nin altı yaşındayken 29 yaşındaki Kadir İstekli ile imam nikahı kıyılarak istismar edilmesi olayında yeni bir gelişme yaşandı. Yargı süreci devam ederken Gümüşel ve İstekli’nin Hiranur Vakfı mütevelli heyeti listesinden çıkarıldığı ortaya çıktı.

Hiranur Vakfı’yla ilgili başlatılan soruşturmanın akıbetini ve vakfın kapatılmasına ilişkin yapılan talebin sonucunu öğrenmek için CİMER’e yapılan başvuru, 2 ay 12 gün sonra yanıtlandı. Vakıflar Genel Müdürlüğü’ne bağlı Vakıf Hizmetleri Şube Müdürlüğü’nden verilen yanıtta, “Söz konusu vakıf genel müdürlüğümüzce denetime alınmış, denetim sonucu getirilen tembihat doğrultusunda işlem yapılmıştır” dendi.

'RESMİ BAĞLAMDA VAKIFLA İLİŞKİLERİ YOK'

Cumhuriyet'ten Mehmet Oflaz'ın haberine göre, Vakıflar Genel Müdürlüğü yetkilisi, “Müfettişlerimiz tarafından 31 Ocak’ta düzenlenen inceleme raporuyla vakfın kuruluş senedinde değişikliğe gidilmesi, Gümüşel ve İstekli’nin mütevelli heyeti dâhil vakıf yönetiminden çıkarılması sağlanmıştır” ifadelerini kullandı.

Hiranur Vakfı Genel Başkanı Avukat Bulut Müslüm Gezer ise H.K.G. olayının gündeme gelmesinden önce Yusuf Ziya Gümüşel’in 14.03.2022, Kadir İstekli’nin ise 13.04.2022 tarihinde vakıf mütevelli heyeti ve yönetimden istifa ettiğini, “resmi bağlamda vakıfla ilişkilerinin olmadığını” savundu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN