Yüzyılın felaketinde kayıplar artıyor! Vefat eden sayısı Erzincan depremine yaklaştı, işte güncel sayılar

Yüzyılın felaketinde kayıplar artıyor! Vefat eden sayısı Erzincan depremine yaklaştı, işte güncel sayılar

Merkez üssü Kahramanmaraş olan 7.7 ve 7.6 şiddetindeki deprem ile birlikte can kaybı artmaya devam ediyor. Geçtiğimiz gün güncellenen can kaybı sayısı 31 bin 643'e yükseldi. Sayıların yükselmesiyle birlikte vatandaşın endişeleri devam ediyor. Cumhuriyet tarihinin en fazla can kaybı yaşadığı 1939 yılı Erzincan depremine yaklaşan sayılar korku veriyor. İşte tüm detaylar...

Kayıplar, Erzincan depremine yaklaştı!

Merkez üssü Kahramanmaraş olan deprem üzerine 10 ilde büyük kayıplar yaşandı. Depremin, Kahramanmaraş'ta yer alan Pazarcık ve Elbistan merkezli olduğu öğrenildi. Paylaşılan verilere göre ilk deprem 7.7 şiddetinde olurken ilerleyen saatlerde tekrardan yaşanan ikinci depremin 7.6 şiddetinde olduğu öğrenildi.

Üst üste gelen yüksek şiddetli depremler ile birlikte büyük kayıplar meydana geldi. Geçtiğimiz gün açıklanan vefat sayısı 31 bin 643'e kadar yükseliş gösterdi. Yaşanan kayıp ise milyonların aklına Erzincan depremini getirdi.

Ülkemizin tarihinde en çok can kaybı yaşanan deprem olarak bilinen Erzincan depreminden daha fazla can kaybı yaşama durumu için endişeler başladı. Arama kurtarma ekiplerinin gayretiyle birlikte sayıların ilerleyen saatlerde güncellenmesi bekleniyor.

afet-baraj-1.jpg

198. saatinde yeni bir can kurtuldu!

Arama ve kurtarma çalışmaları tüm hızıyla sürdüğü enkaz bölgelerinde ümit dolu bekleyişler yer alırken pek çok yerde ise enkaz kaldırma işlemlerine geçildi. Enkaz kaldırma çalışmalarının sürdürülmesiyle birlikte vefat eden sayısının 1939 yılında yer alan Cumhuriyet tarihinin en çok can kaybı yaşanan Erzincan depremindeki vefat eden sayısını geçeceğine dair endişeler sürüyor.

Deprem sonrasında 8 gün geçmesine rağmen halen enkaz altından çıkartılan yaşayan vatandaşlar oluyor. Umudun bitmemesi ile birlikte depremin 198'inci saatinde 1 kişi daha enkaz altından kurtarıldı.

earthquake-turkey-aerial-ap-lv-230209-1675986562249-hpembed-sl-3x2-1600.jpg

Erzincan depreminde kaç can kaybı yaşandı?

Dünya üzerinde yaşanan en büyük depremlerden birisi olan, son 500 yılın içerisinde Anadolu'nun en büyük ikinci, Cumhuriyet tarihinin en büyük ve en çok vefat sayısı belirlenen depremi olarak bilinen 1939 Erzincan depreminde 32 bin 968 can kaybı yaşandı.

Umudun hala var olduğu deprem bölgelerinde AFAD, PAK, JAK, JÖAK, DİSAK, Sahil Güvenlik, DAK, Güven, İtfaiye, Tahlisiye, MEB, STK’lar ve uluslararası kurtarma birimleri tüm çabalarıyla birlikte kurtarma çalışmalarını sürdürüyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN