Mehmet Ocaktan: Millet AFAD'a ve Kızılay'a güvenmiyor önce bunu düşünsünler

AFAD'tan yapılan son açıklamaya göre; felakette can kaybı sayısı 31 bin 974'e yükseldi. Tüm Türkiye'yi sarsan iki depremde 9 gündür arama kurtarma çalışmaları sürüyor. Felaket büyümeye devam ederken alınan önlemlerin yeterliliği ise tartışılıyor. KARAR TV'de konuşan Mehmet Ocaktan, "İktidarı depremin ilk iki günü maalesef sahada deprem bölgesinde yoktu tam anlamıyla göremedik" şeklinde yorum yaptı.

MERVE ŞİŞMAN

Deprem felaketinin can kaybı sayısı 32 bine dayandı. 10 ilde büyük yıkımlara neden olan depremde Türkiye yasa boğuldu. Enkazların altından canlı olarak çıkarılan insanlar ise bir nebze vatandaşlara nefes veriyor. Hatay’da arama kurtarma çalışmaları henüz bitmediği bilgisi paylaşıldı. Mucize kurtuluşlardan bir tanesi yaşandı. 201 saat sonra 26 yaşında olan Mine Akgül enkazdan sağ olarak çıkarıldı. KARAR TV'de bu konuyu gündeme getiren Ahmet Taşgetiren ve Mehmet Ocaktan deprem krizinin doğru yönetilmediğine dikkat çekti.

karartv.png

"TÜM NEDENLER ARAŞTIRILMALI"

Mehmet Ocaktan, vatandaşların deprem krizinin yaşanmasıyla kurumlara olan güvensizliğine değindi. Ocaktan, "Önce iktidar şunu düşünmeli; Millet neden AFAD'a güvenmiyor? Millet neden Kızılay'a güvenmiyor? Düşünsünler cevabı bulamazlar. İktidar bir de diyor ki, 'Asrın Felaketi... asrın felaketi bu. Bunun altından kalkılamazdı' diyor. Böyle bir şey olabilir mi ya? Siz zamanında tatbikatlar yaptınız. Neden yıkım bazı bölgelerde daha sarsıntılıydı, tüm nedenler araştırılmalı" şeklinde konuştu. Ahmet Taşgetiren ise şu cümlelerle eşlik etti: "Seçim yaklaştığı için iktidar yıpranmasın diye bakılıyor. Bu tarz cümleleri duyacağız. Depremin dokuzuncu gününde çalışmalar yeterli mi? Bunu sormak gerekiyor. İmar barışı için harcadığınız enerjiyi deprem için kullansaydınız çok daha farklı olurdu her şey."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN