Cumhuriyet tarihinin en büyük kaybı: can kaybı, 'Büyük Erzincan depremi'ni geçti

Cumhuriyet tarihinin en büyük kaybı: can kaybı, 'Büyük Erzincan depremi'ni geçti

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakanlar Toplantısı sonrası AFAD Merkez Binası'nda yaptığı açıklamada Kahramanmaraş merkezli depremlerde can kaybının 35 bin 418'e yükseldiğini açıkladı. Böylece, can kaybı 'Büyük Erzincan depremi'ni geçti ve Cumhuriyet tarihinin en büyük kaybı yaşandı. 27 Aralık 1939'da 7,9 büyüklüğünde meydana gelen 'Büyük Erzincan depremi'nde 32 bin 968 kişi ölmüştü.

Tüm Türkiye'yi sarsan iki depremde 9 gündür arama kurtarma çalışmaları sürüyor... 6 Şubat sabahı önce 7,7 sonra 7,6 şiddetindeki iki büyük depremle sarsılan 10 ilde tablo vahametini korurken Kahramanmaraş depremi verilen kayıp ve yaralı sayısıyla Cumhuriyet tarihinin en büyük faciası.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bakanlar Toplantısı sonrası AFAD Merkez Binası'nda yaptığı açıklamada Kahramanmaraş merkezli depremlerde can kaybının 35 bin 418'e yükseldiğini açıkladı.

KAHRAMANMARAŞ MERKEZLİ DEPREMLERDEKİ CAN KAYBI, 'BÜYÜK ERZİNCAN DEPREMİ'Nİ GEÇTİ

27 Aralık 1939 Erzincan depremi, Türkiye Cumhuriyeti tarihinde kaydedilen en büyük deprem olarak kayıtlara geçti. Bunun yanı sıra 20. ve 21. yüzyılda Türkiye coğrafyasında gerçekleşmiş depremler arasında en çok can kaybı ile sonuçlanan deprem oldu. Erzincan Depremi, merkez üssü Erzincan Ovası olmak üzere, 50 saniye süreyle, yerin 20 km derinliğinde, 7.9 büyüklüğünde meydana geldi. 116 bin 720 binanın yıkıldığı deprem sonucunda resmî rakamlara göre 32 bin 968 kişi hayatını kaybetti, 100 binden fazla insansa yaralandı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN