Hiç mi utanmanız yok! Türkiye yas tutarken eğlence düzenleyip sosyal medyada paylaştılar!

Hiç mi utanmanız yok! Türkiye yas tutarken eğlence düzenleyip sosyal medyada paylaştılar!

Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde 13.5 milyon insanın yaşadığı 10 kentte on binlerce binanın yıkılmasına, on binlerce insanın ölmesine ve yüz binlerce insanın evsiz kalmasına neden olan depremin şoku henüz atlatılamadı. Geçen hafta 7 gün süren milli yasa rağmen Akbank yönetim kurulu başkanı Suzan Sabancı'nın lüks bir mekanda eğlendiği anlardan fotoğraflar paylaşması büyük tepki topladı. Akbank çalışanları da yaptıkları açıklamada, "Bu utanmazlığı asla kabul etmiyoruz" dedi. İşte detaylar...

Kahramanmaraş'ta 6 Ocak 2023 Pazartesi günü saat 04.17'de 7.7 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Merkez üssü Pazarcık ilçesi olan depremde şu ana kadar 35 bin 418 kişi hayatını kaybetti, 105 bin 505 kişi yaralandı. Suriye'den Ankara'ya kadar birçok bölgede hissedilen zelzelenin ardından artçı sarsıntıların yanı sıra saat 13.25'te Ekinözü merkezli 7.5 büyüklüğünde bir deprem daha yaşandı. Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), depremden etkilenen illerden 195 bin 962 afetzedenin başka illere tahliye edildiğini bildirdi.

hatay-deprem-fotograflari-1.jpg

TÜRKİYE YAS TUTARAK LÜKS MEKANDA EĞLENCE DÜZENLEDİLER

Türkiye Cumhuriyeti'nin en ağır afetinde arama-kurtarma çalışmaları devam ederken Akbank yönetim kurulu başkanı Suzan Sabancı'nın sosyal medya paylaşımı tartışma yarattı.

Suzan Sabancı, Miami'de yaptığı partinin fotoğrafını Instagram hesabından paylaştı. Daha sonra gelen tepkilerin ardından hem kendisi, hem de o anlardan fotoğraf paylaşan diğer arkadaşları paylaşımlarını hızlıca kaldırdı.

Söz konusu paylaşıma, 2022 yılında 60 milyar TL kâr ederek önceki yıla göre kârını beşe katlayan Akbank emekçilerinden tepki geldi.

arzu-sabanci-deprem-eglencesi.jpeg

"BU UTANMAZLIĞI ASLA KABUL ETMİYORUZ"

Patronların Endesindeyiz Banka Emekçileri Dayanışma Ağı'ndaki Akbank emekçilerinden konuya dair yapılan açıklama şöyle:

"Bu kadarı da olmaz diyorsun ama oluyor. Suzan Hanım, hayatını kaybetmiş, enkaz altında can çekişen arkadaşlarımızın sırtından kazandığı milyarları götürürken iki günlüğüne bile insan gibi davranamıyor. Miami'de parti yapıyor, üstüne utanmadan bunu sosyal medyadan paylaşabiliyor, çünkü biz emekçilerin acısı umurunda bile değil, aklına gelmiyor.

Sonrasında sanırız birileri tarafından bunun PR açısından kötü olacağına dair uyarılıyor ki hemen paylaşımı kaldırıveriyor. Yemezler. Dertleri imajımız bozulmasın; paranın saltanatında olan her şey gibi akılları sadece buna çalışıyor, onların lügatinde insanların çektiği acılar yok. Suzan Hanım sağ olsun bugün bu düzenin kokuşmuşluğunun nereden kaynaklandığını bize çok açık bir şekilde gösteriyor.

Kendilerine acıyoruz, muhtemelen biz emekçilerin sahip olduğu ve bu zor koşullarda gösterdiği insani değerleri hiçbir zaman öğrenemeyecekler. Ancak bu yaptıklarının hesabını onlardan kesinlikle soracağız. Bizler banka emekçileri olarak bu utanmazlığı asla kabul etmiyoruz. Tüm banka emekçilerini örgütlenmeye ve bu aşağılık düzeni hep birlikte yıkıp insana değer veren yeni bir düzen inşa etmeye çağırıyoruz."

suzan-sabanci-deprem-luks-yat-parti-twitter.jpg

SALGINDA DA YALISINDAN SESLENMİŞTİ

Banka emekçileri ekonomik krizle ve yoksullaşmayla boğuşurken kârını katlayarak yeni bir rekora imza atmış, yine banka yönetimi tarafından verimliliğe övgüler düzülmüştü. Sabancı ailesi ise daha önce Hacı Sabancı'nın pandemide çalışanlara yalısından verdiği, "Sakin ol champ" mesajı ve sülalece Malta vatandaşlığı almalarıyla gündem olmuştu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN