Kayıp yakınlarına ulaşamayanlar için Whatsapp ihbar hattı oluşturuldu! Kayıp isimler kayıt altına alınıyor

Kayıp yakınlarına ulaşamayanlar için Whatsapp ihbar hattı oluşturuldu! Kayıp isimler kayıt altına alınıyor

Anadolu'daki 10 kenti vuran Kahramanmaraş merkezli depremler, on binlerce ölüme neden olurken yüz binlerce insan evsiz kaldı. Bazı vatandaşlar, enkaz altından çıkarıldıktan sonra hastanelere götürülen yaralı yakınlarına ulaşmakta sorun yaşıyor. Deprem bölgesinde dayanışmaya destek veren Oy ve Ötesi Derneği, yakınlarına ulaşamayan kişilere yardım etmek için Whatsapp hattı oluşturdu. Depremzedelerin kayıp yakınlarının kayıt altına alınması sağlanıyor. İşte detaylar...

Kahramanmaraş'ta 6 Ocak 2023 Pazartesi günü saat 04.17'de 7.7 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Merkez üssü Pazarcık ilçesi olan depremde şu ana kadar 35 bin 418 kişi hayatını kaybetti, 105 bin 505 kişi yaralandı. Suriye'den Ankara'ya kadar birçok bölgede hissedilen zelzelenin ardından artçı sarsıntıların yanı sıra saat 13.25'te Ekinözü merkezli 7.5 büyüklüğünde bir deprem daha yaşandı. Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), depremden etkilenen illerden 195 bin 962 afetzedenin başka illere tahliye edildiğini bildirdi.

depremzede-kayip-ihbar-hatti.jpg

OY VE ÖTESİ, DEPREM KAYIP İHBAR SİSTEMİ OLUŞTURDU

Türkiye'de katılımcı demokrasi bilincinin yerleşmesi için faaliyet gösteren Oy ve Ötesi Derneği, diğer pek çok Sivil Toplum Kuruluşu gibi çalışmalarını deprem seferberliğine katkı sağlamaya odakladı.

Oy ve Ötesi Derneği, Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde yaşanan depremde yaşanan büyük yıkımların ardından ulaşılamayan ve vefat eden depremzedelerin kayıt altına alınabilmesi için 'Deprem Kayıp İhbar Sistemi'ni oluşturdu.

Yakınlarını kaybeden kişiler, Whatsapp üzerinden 08502420785 numarasına KAYIP yazarak tanıdıkları kişiler hakkında bilgi paylaşabiliyor ve kayıp yakınlarının kayıt altına alınmasını sağlayabiliyor.

OY VE ÖTESİ DEPREMZEDE KAYIP BİLDİRİM WHATSAPP İHBAR HATTI

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN