Zam bekleyen milyonlarca emekliye kötü haber! En düşük emekli maaşı alanlar bu habere çok sinirlenecek

Zam bekleyen milyonlarca emekliye kötü haber! En düşük emekli maaşı alanlar bu habere çok sinirlenecek

2024 yılında yapılacak olan emekli maaşı zammına ilişkin açıklamada bulunan sosyal güvenlik uzmanı Özgür Erdursun, emekli maaşına yüzde 50 zam yapılsa da en düşük emekli maaşının değişmeyeceğini söyledi. İşte, Özgür Erdursun emekli maaşı tahmini...

Maaşlarına 2023 yılında yapılan zamlardan memnun olmayan emekliler, hayat pahalılığı karşısında geçinememekten şikayetçi. 2024 yılında yapılacak zamlar tatmin edici olması bekleyen emeklilerle konuşan ilgili sosyal güvenlik uzmanı Özgür Erdursun, iç açıcı konuşmadı.

Kök maaşa dikkat çeken Özgür Erdursun, en düşük emekli maaşının 7 bin 500 TL değil 5 bin TL olduğunu vurgulayarak yüzde 50 zam yapılması halinde maaşlardaki değişikliğin ne olacağını paylaştı.

2024 EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI NE KADAR OLACAK?

Özgür Erdursun, emekli aylıklarının hesaplanmasında kullanılan katsayılarda yapılacak değişikliklerin emeklilerin maaşlarını nasıl etkileyeceğini anlattı.

Özgür Erdursun, emekliye enflasyon farkı ve oransal artış (refah payı) toplamında yüzde 50 zam verilmesi halinde, kök aylığı 5 bin TL olan ve 7 bin 500 TL'ye tamamlanan aylığı alan emeklinin 2024 yılında da 7 bin 500 TL almaya devam edeceğini söyledi.

Emeklilerin yılbaşında alacağı zammın maaşları ne kadar etkileyeceğini açıklayan Özgür Erdursun, şunları söyledi:

"Ocak ayında emekliye enflasyon farkı ve oransal artış toplamında yüzde 50 zam verilirse, kök aylığı 5.000 TL olan ve 7.500 TL'ye tamamlanan aylığı alan emekli 2024 yılında da 7.500 TL almaya devam eder. Çünkü bu durumda emekli aylığı artış katsayısı yüzde 50 artar ve bu katsayı sabit kalır."

ozgur-erdursun-emekli-kok-maas.jpg

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN