Emekli çiftçilere 5 bin TL ikramiye talebi

Emekli çiftçilere 5 bin TL ikramiye talebi

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, tarım sektöründe çalışanların büyük bir çoğunluğunun emekli olduğunu belirtti. Yürürlükteki kanunu da hatırlatan Bayraktar emekli çiftçilere de 5 bin TL ikramiye verilmesi talebinde bulundu.

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, 7464 sayılı kanunla emekli olanlara bir defaya mahsus 5 bin TL ikramiye verilmesinin hükme bağlandığını hatırlattı. Düzenlemeye göre; emekli maaşı bağlananlardan herhangi bir iş yerine çalışmaya devam edenler bu ödemeden yararlanamıyor.

Bayraktar konuyla ilgili "Ülkemizde tarım sektöründe çalışan çiftçilerimizin yaş ortalaması 58'dir. Tarım sektörüne çalışanların büyük bir çoğunluğu emeklidir. Emekli çiftçilerimiz 5 bin TL ikramiyeden mahrum edilmektedir" ifadelerini kullandı.

manset-fotoooo.jpg

EMEKLİ ÇİFTÇİLERE 5 BİN TL TALEBİ

Emekli olan çiftçilerin, emekli olduklarında tarım arazilerini ve hayvanlarını satmadıklarını belirten Bayraktar "Emekli olan çiftçilerimiz genel olarak en düşük emekli maaşıyla ayakta durmaya çalışırken, aynı zamanda arazilerini işleterek, ek kazanç sağlamaya çalışıyor. Çiftçilerimiz 7464 sayılı Kanun'la verilecek olan 5 bin TL'yi almayı bekliyor." değerlendirmesinde bulundu.

Çiftçilerin, Türkiye ortalamasının üçte biri gelir elde ettiğini vurgulayan Bayraktar "Tarım ve gıdanın önemini artırdığı günümüzde ve gelecekte çiftçilerimizin üretimden vazgeçmemesi için gelirinin artırılması ve desteklenmesi gerek" diyerek ekledi: Emekli çiftçilerimiz başta olmak üzere tüm çalışan emeklilere 5 bin TL ödeme yapılmalı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (5)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
5 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN