Zam hesaplamasında kök maaş detayına dikkat! Milyonlarca emeklinin beklediği zam oranı belli oldu

Zam hesaplamasında kök maaş detayına dikkat! Milyonlarca emeklinin beklediği zam oranı belli oldu

Asgari ücret ve memurlara yapılan zamların ardından milyonlarca emekli maaşlarına yapılacak zam oranı nihayet netleşti. SSK ve BAĞ-KUR emeklileri ile Emekli Sandığı emeklilerine farklı oranlarda zam verilecek. EYT'li emeklilerin durumu ise belirsizliğini koruyor. İşte detaylar...

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'na verilen emeklilere zam oranları için hazırlanan önerge komisyonda kabul edildi. Verilen önergeye göre Emekli Sandığı, BAĞ-KUR ve SSK emeklileri yılın ikinci altı ayı için toplamda yüzde 25 zam alacak.

Komisyona sunulmak üzere hazırlanan önergenin ayrıntıları belli oldu. Emekli sandığı Bağkur ve SSK emeklileri yılın ikinci altı ayı için toplam yüzde 25 zam alacak. Daha önce açıklanan zam oranları yüzde 25'e tamamlanacak. Önerge komisyonda en düşük memur maaşını 22 bin liraya çıkaracak teklife eklendi.

EMEKLİ MAAŞINA NE KADAR ZAM YAPILDI?

Açıklanan son enflasyon rakamlarına göre SSK ve BAĞ-KUR emeklilerine 19.77, Emekli Sandığı emeklilerine ise yüzde 17.55 zam verilecekti. Teklife eklenen önerge ile bütün sigorta kollarından emekli olanların maaşlarına 6 aylık zam yüzde 25 olarak yansıyacak.

Bu düzenleme ile birlikte SSK ve BAĞ-KUR emeklilerine 5.23 puan, memur emeklilerine ise 7.45 puan refah zammı yapılmış olacak.

KÖK AYLIK DETAYINA DİKKAT

Habertürk'te yer alan habere göre, yüzde 25'lik zam emeklilerin kök aylıklarına uygulanacak. Örneğin kök aylığı 6 bin lira olan 7 bin 500 TL emekli aylığı ödenmekte olan bir kişinin maaş zammı 6 bin liralık kök aylığa yapılacak.

Böylece söz konusu kişi 7 bin 500 TL emekli aylığı almaya devam edecek. Kök aylığı 6 bin lira ve altında kalanların emekli aylıkları Temmuz ayından sonra da 7 bin 500 lira olarak ödenmeye devam edecek.

Yüzde 25'lik maaş zammından EYT düzenlemesiyle emekli olan ve önümüzdeki dönemde emekli olacaklar da yararlanacak.

Komisyona sunulan önerge şöyle:

emeklilere-ne-kadar-maas-verilecek.jpg

emekliye-ne-kadar-zam-yapildi.jpg

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN