Zam oranı tahmini şaşırttı: Hiç kimse bu kadarını beklemiyordu! Ali Tezel, kendinden emin konuştu

Zam oranı tahmini şaşırttı: Hiç kimse bu kadarını beklemiyordu! Ali Tezel, kendinden emin konuştu

Sosyal güvenlik uzmanı Ali Tezel, emekli bayram ikramiyesine ve emekli maaşına rekor zam yapılacağını söyledi. Ali Tezel, "Emekliler de umudunu yitirmesin sesini duyurmaya devam etsinler" dedi. İşte, emekli maaşı zammında son durum...

2023 Aralık ayında emeklilere yüzde 49.25 oranında zam yapılarak en düşük emekli maaşı 10 bin TL'ye yükseltilmişti. Emekli aylıklarına yapılan zam 2024'ün üçüncü ayında enflasyona karşısında erimeye başladı.

Milyonlarca emekli bu konuya ilişkin adım atılmasını bekliyor. Yılda iki kez zamlanan emekli aylıklarının 2024 Temmuz ayında yeniden belirlenmesi gündemde yer alıyor.

EMEKLİ MAAŞINA VE BAYRAM İKRAMİYESİNE ZAM YAPILIR MI?

AK Parti kulislerinde 2024 Nisan ayı işaret edilse de sosyal güvenlik uzmanı Ali Tezel, seçim öncesi bir zam talebinin mecbur yapılacağını açıkladı. Ali Tezel, "Ben hâlâ ümidimi yitirmedim, emeklilere bir fark verilecek" ifadelerini kullandı.

Yeniçağ'da yer alan habere göre, ikramiye artışına ilişkin net rakamı veren Ali Tezel, "İkramiyesi bile 3 bin TL'de kaldı. Onun da 7 bin TL'ye çıkacağını tahmin ediyorum" dedi. Ali Tezel'e göre, 3 bin TL olan ikramiyelere yapılan artış ile iki bayramda da toplamda 8 bin TL eklenmiş olacak.

En düşük emekli maaşına ilişkin de konuşan Ali Tezel, "Tüm emekliye 11 bin TL verecekler, maaşlarda 21 bin TL olacak. Ben ümidimi yitirmedim emekliler de yitirmesin sesini duyurmaya devam etsinler" dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN