Zincir marketler anlaştı! Kırmızı et bollaşacak, ESK ürünleri raflara çıkıyor! İstanbul’da 29 Ankara’da 14…

Zincir marketler anlaştı! Kırmızı et bollaşacak, ESK ürünleri raflara çıkıyor! İstanbul’da 29 Ankara’da 14…

Kırmızı et fiyatlarının artması ile birlikte vatandaş da uygun fiyatlı ürünleri araştırmaya başladı. Ramazan ayı boyunca uygun fiyatta et satışı yapılacağı belirtilirken zincir marketler taşın altına elini koydu. Mağazalardaki et satışının 3 katını çıkarılacağı belirtilirken ESK ürünlerinin de raflara çıkarılacağı aktarıldı. İşte tüm detaylar…

Türkiye genelinde bulunan 17 satış mağazası ile birlikte vatandaşlara uygun fiyatlı et satışı gerçekleştiren Et ve Süt Kurumu, zincir marketlerle anlaşmaya vardı. Geçtiğimiz yıl İstanbul ve Ankara'da faaliyet gösteren zincir marketlerle işbirliği yapan Et ve Süt Kurumu Market şubelerinde ESK ürünlerine yer verdi. İşbirliği ile birlikte bu yılda Ramazan ayı dahil olmak üzere İstanbul'da 29 zincir markette Ankara'da ise 14 zincir markette Et ve Süt Kurumu ürünlerinin yer alacağı belirtildi. İşte tüm detaylar…

FİYATLAR YARIYA DÜŞECEK

Kırmızı et fiyatları her geçen gün artarken kıyma fiyatlarının ortalama 400 TL ile 500 TL arasında değiştiği görülüyor. Et ve süt kurumunda bu fiyat 230 TL olurken kuşbaşı etin kilogram fiyatı ise 260 TL'ye satışa çıkarılıyor. Et ve Süt Kurumu tarafından yapılan anlaşmanın bulunduğu zincir marketlerde ise bu ürünlerin uygun fiyatlarıyla satışa çıkarılacağı aktarıldı. Et ve süt kurumundan alınan kıymanın kilogram fiyatının 324 TL'ye kuşbaşının ise 354 TL'ye satılacağı belirtildi.

tarim-kredi-market-3.jpg

Bunun yanı sıra anlaşması bulunan Tarım Kredi Kooperatifleri Marketlerinin de Et ve Süt Kurumu ürünlerine satacağı aktarıldı. Ankara'da 3 Erzurum ve Diyarbakır'da 2 İstanbul, Adana, Ağrı, Bingöl, Denizli, Erzincan, Sakarya, Sivas, Van ve Yozgat'ta birer olmak üzere toplam 17 satış mağazası yer alıyor.

et-ve-sut-kurumu.jpg

FİYATLAR DÜŞÜŞE GEÇECEK

Türkiye Kırmızı Et Üreticileri Merkez Birliği Başkanı Bülent Tunç, ESK’nın ithalatta başarılı bir politika uyguladığını aktardı. Geçmişte Küçük işletmelerin ESK'nın hayvan ithalatından pay almadığını işaret eden Tunç, 150.000 tanesinin küçük işletmelere verilme kararının olduğunu hatırlattı. Küçük işletmeler için oldukça sevindirici bir haber olduğunu işaret eder Tunç, bunların belirli bir kesimin işine gelmediğini aktardı. Büyük işletmelerin kırmızı et fiyatlarında etkin rol oynadığını işaret eden Tunç, kartelleşme uyarısında bulunurken şu sözleri dile getirdi:

et-dograma.jpg

“Belli başlı illerdeki büyük işletmeler kırmızı et fiyatını tırmandırıyorlar. Bu işin öncülüğünü yapan 3-5 firma var. Bu firmalar, fiyatı yüksek göstererek insanları beklentiye sokuyor. Bu, gerçek üreticinin zararına yapılan bir olay. Bu insanlar hayvan ithalatında ciddi paralar kazandı. Devlet bunun önüne geçmeye başladığı anda bütün dengeler bozuldu. Bu yüzden bir sürü yol deniyorlar. Şu an suni bir piyasa var ve kırmızı et fiyatlarında bir artış beklenmiyor. Artışın aksine ramazan ayının ortalarında kırmızı et fiyatlarının düşüşe geçmesini bekliyoruz. Fiyatlar bu şekilde sürdürülebilir değil”

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (10)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
10 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN