Kilis'te silah ve mühimmat dolu minibüs yakalandı

Kilis'te silah ve mühimmat dolu minibüs yakalandı

Kilis'in Suriye sınırındaki Elbeyli ilçesinde güvenlik güçlerinin şüphelenmesi üzerine durdurulan minibüsten silah ve mühimmat çıktı. Olayla ilgili ikisi Türk, ikisi Suriyeli dört kişi gözaltına alındı.

Suriye sınırındaki Kilis'in Elbeyli ilçesinde şüphe üzerine durdurulan minibüste 1 makineli tüfek, 1 tabanca, 2 roketatar mühimmatı ile 8 mermi ele geçirildi, 2'si Suriyeli 4 kişi gözaltına alındı.

Kaçakçılığın ve kaçak geçişlerin önlenmesine yönelik çalışma yürüten jandarma ekipleri, geçen çarşamba günü sabaha karşı sınır hattındaki Alahan Köyü yakınlarında durumundan şüphelendiği T.D. yönetimindeki minibüsü durdurdu.

Ağır makinalı, roketatar...

Arama yapılan minibüste, 1 Bixi makineli tüfek, 1 üzerinde Arapça yazılar bulunan tabanca, 2 RPG-7 roketatar mühimmatı, 8 mermi ve 1 şarjör ele geçirildi. Silah ve mühimmatlara el koyan jandarma, minibüste bulunan sürücü T.D. ve A.A. ile Suriye uyruklu T.B. ve H.Ö.'yü gözaltına alarak sorgulamak üzere Elbeyli İlçe Jandarma Komutanlığı'na götürdü. Olayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.

KİLİS/DHA

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN