Gündoğdu: “Kudüs’ü asla İsrail’in başkenti olarak tanımayacağız”

Gündoğdu: “Kudüs’ü asla İsrail’in başkenti olarak tanımayacağız”

AK Parti Ordu Milletvekili Metin Gündoğdu, Kudüs’ü asla İsrail’in başkenti olarak tanımayacaklarını belirterek, “Trump’ın Kudüs kararı ile Kuzey Irak’ta Kürt devleti kurulması fikri aynı hedeftir” dedi

Ordu’da katıldığı bir ödül töreninin ardından gazetecilere açıklamalarda bulunan AK Parti Ordu Milletvekili Metin Gündoğdu, ABD Başkanı Trump’ın Kudüs ile ilgili sözlerinin 1,5 milyarlık Müslüman alemini derinden yaraladığını belirtti. Kudüs’ün Hazreti Peygamber’in Mirac’a yükseldiği yer olduğu için Müslümanlar açısından kutsal ve vazgeçilmez bir yer olduğuna dikkat çeken Gündoğdu, “Burada tüm hedef İsrail devletini biraz daha büyütmek. Bizim yanı başımızda Kuzey Irak’ta Kürt devleti kurmak istemeleri de bu hedefin devamıdır. Bunu söylerken Kürt kardeşlerimiz üzülmesini asla istemeyiz. Onlar bizim kan ve can kardeşimiz. Onlarla bu topraklarda bin yıldır beraber yaşıyoruz. Biz Kuzey Irak’ta oluşturulmak istenen Kürt devleti tamamen İsrail’in uydu bir devleti olacaktı, biz buna itiraz ettik. Şu anda hayata geçirmeye çalıştıkları proje de bunun bir başka ayağıdır. Bunu asla kabullenemeyiz” diye konuştu.

ORDU/İHA

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN