Hafta sonu hangi nüfus daireleri açık? İşte açık olan nüfus müdürlüklerinin listesi

Hafta sonu hangi nüfus daireleri açık? İşte açık olan nüfus müdürlüklerinin listesi

25 Ekim 2020’de yapılacak KPSS önlisans sınavı için bazı il ve ilçe müdürlüklerinin açık olacağı duyuruldu. ÖSYM, resmî internet sitesinden hafta sonu açık olacak nüfus dairelerinin listesini paylaştı.

Nüfus cüzdanında T.C. kimlik numarası, soğuk damga veya fotoğrafı olmayan adayların geçici kimlik belgesiyle sınava girmeleri için hafta sonu açık olacak nüfus müdürlükleri, ÖSYM’nin internet adresinden açıklandı.

HAFTA SONU HANGİ NÜFUS MÜDÜRLÜKLERİ AÇIK?

2020 Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) Önlisans (2 yıllık), 25 Ekim 2020 Pazar günü gerçekleştirilecek. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM), sınav günü nüfus cüzdanı olmayan, kimlik kartını kaybeden ya da nüfus cüzdanında fotoğraf, T.C. Kimlik Numarası, soğuk damga olmayan adaylar için sınav yapılacak merkezlerinde açık tutulacak nüfus müdürlüklerinin listesini paylaştı.

25 Ekim’de önlisans seviyesinde yapılacak 2020 Kamu Personel Seçme Sınavı’na (2020-KPSS Ön Lisans) gireceklerden, Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Kartını kaybeden, nüfus cüzdanı bulunmayan ya da nüfus cüzdanında fotoğraf, T.C. Kimlik Numarası, soğuk damga olmadığından dolayı sınava giremeyecek hâlde olan öğrenciler için sınav yapılacak merkezlerdeki İl/İlçe Nüfus Müdürlükleri, İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü tarafından 25 Ekim’de 07.00 ile 10.00 saatlerinde açık olacak ve söz konusu müdürlüklere başvuruda bulunanlara, müdürlük personeli tarafından imzalı-mühürlü, fotoğraflı, barkodlu-karekodlu ya da  fotoğraflı, barkodlu-karekodlu ‘Geçici Kimlik Belgesi’ verilecek.

hafta-sonu-hangi-nufus-daireleri-acik-iste-acik-olan-nufus-mudurluklerinin-listesi.jpg

Bu hedefle sınav günü nüfus müdürlüğüne başvuruda bulunanlar, nüfus müdürlüğü personeliyle beraber ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr internet sitesinden paylaşılan ilgili sınavın başvuru bilgilerine T.C. Kimlik Numaraları ve aday şifreleriyle ulaşabilecek.

Nüfus müdürlüğü personeli tarafından adayın bilgilerinin kontrolü yapıldıktan sonra adaya fotoğraflı, imzalı-mühürlü, barkodlu-karekodlu ya da fotoğraflı, barkodlu-karekodlu ‘Geçici Kimlik Belgesi’ verilecek. Adaylar, nüfus müdürlüklerince düzenlenen fotoğraflı, imzalı-mühürlü, barkodlu-karekodlu ya da fotoğraflı, barkodlu-karekodlu geçici kimlik belgeleriyle birlikte sınava girebilecek.

‘Geçici Kimlik Belgesi’ hâricinde verilen belge, form gibi sınava giriş için kabul edilmeyecek. Bu hedefle, nüfus müdürlüğüne başvuruda bulunanların, ilgili sınavın sınava giriş belgesi ve güncel bir fotoğrafının yanında olması gerekmektedir.

HAFTA SONU AÇIK OLACAK NÜFUS MÜDÜRLÜKLERİ İÇİN TIKLAYIN
 

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN