Halep'te yerleşim alanına hava saldırısı düzenlendi: 15 ölü

Halep'te yerleşim alanına hava saldırısı düzenlendi: 15 ölü

Rus jetlerinin "deprem etkisine" yol açan bombalarla düzenlediği saldırıda 15 kişi hayatını kaybetti.

Suriye'nin kuzeyindeki Halep kentinde muhaliflerin denetiminde yer alan bölgeye düzenlenen hava saldırısında 15 kişinin öldüğü bildirildi.

AA muhabirine konuşan Halep'teki sivil savunma yetkilisi Babiris Meşal, Rus jetlerinin muhaliflerin kontrolündeki Firdevs semtine ''nüfuz edici'' bombayla saldırdığını söyledi.

Bombardımanda 15 kişinin hayatını kaybettiğini, çok sayıda yaralı olduğunu belirten Meşal, sivil savunma ekiplerinin enkaz altında kalan en az 10 kişiye ulaşmaya çalıştığını aktardı.

Maadi semtinin de bombalandığını kaydeden Meşal, "Rus savaş uçakları iki gündür Halep'in doğusundaki muhaliflerin kontrolünde bulunan bölgelere nüfuz edici bombalarla saldırıyor. Ruslar dün şehre 30'dan fazla nüfuz edici bombayla saldırıda bulundu.'' dedi.

Halep'in çeşitli bölgelerine dün düzenlenen hava saldırılarında 43 kişi yaşamını yitirmiş, 80 kişi yaralanmıştı.

Rus savaş uçaklarının kullandığı "nüfuz edici" bombalar, "sığınak avcısı" olarak da biliniyor. Haleplilerin etkisini depreme benzettikleri yüksek tahribatlı "sığınak avcıları", zemine isabet etmeleri halinde 5 ila 7 metre derinliğinde çukurlar açabiliyor. 

HALEP/AA

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN