İBB Meclisi'nde 'Hamza Yerlikaya' teklifi, AK Parti ve MHP oylarıyla reddedildi

İBB Meclisi'nde 'Hamza Yerlikaya' teklifi, AK Parti ve MHP oylarıyla reddedildi

İYİ Parti Meclis üyesi Sinan Gümüş, Hamza Yerlikaya tartışmalarını İBB Meclisi'nin gündemine getirdi. Gümüş, Sultangazi Hamza Yerlikaya Spor Kompleksi'nin adının sahte diplomayı gerekçe göstererek değiştirilmesini talep etti. Naim Süleymanoğlu'nun ismini öneren Gümüş'ün teklifi, AK Parti ve MHP oylarıyla reddedildi.

İYİ Parti Avcılar ve İBB Meclis Üyesi Sinan Gümüş, Sultangazi Hamza Yerlikaya Spor Kompleksi'ne Naim Süleymanoğlu'nun adının verilmesi için teklif sundu.

Gümüş, Hamza Yerlikaya'nın Gençlik ve Spor Bakanlığı ile TBMM resmi sitelerinde hala üniversite mezunu göründüğünü ancak üniversiteye kaydolmak için verdiği lise diplomasının sahte çıktığına dair hakkında bir mahkeme kararı olduğunu söyledi.

"SİYASETÇİ KİŞİLİĞİ ŞAİBELİDİR"

Gümüş "Hamza Yerlikaya siyasetçi ve bürokrat kişiliği artık şaibelidir ve sporcu kimliğine de zarar vermiştir. Profesyonel sporcu kimliğine hala saygı duyuyoruz. Ama sevgiye gelince; Biz sporcunun zeki, çevik ve ahlaklı olanını severiz" diye konuştu.

"BURASI MAHKEME DEĞİL"

İBB Meclisi 1. Başkanvekili Zeynel Abidin Okul da "Burası mahkeme değil, hakkındaki iddialar netleşmeden böyle bir dünya çapında gurur duyduğumuz bir sporcu hakkında bu şekilde bir teklifi çok doğru bulmuyorum. Ama madem gündeme getirdiniz oylatacağım" dedi.

AK Parti Grup Sözcüsü Faruk Gökkuş ise şunları kaydetti: "Hamza Yerlikaya 17 yaşında asrın güreşçisi olarak ilan edildiğinde hepimiz gururlandık. Ama Hamza Yerlikaya çok büyük bir suç işledi. AK Parti’den milletvekili oldu. Partizanlığın daniskasını burada görüyoruz. Hamza Yerliyaka kendisi ile ilgili iddialara cevap verdi. Açıp okursan ne dediğini görürsün. Hamza Yerlikaya üniversite mezunudur. Hamza Yerlikaya Türk ulusunun Türk gençliğinin örnek alabileceği asrın güreşçisidir. Kendisi ile gurur duyuyoruz. Teklifin gündeme alınmasını kabul etmiyoruz."

"MAHKEME KARARI YASAL BİR BELGEDİR"

Gümüş, tekrar söz alarak "Hamza Yerlikaya’nın açıklamasını okudum. Açıklamasında, ‘Mahkeme beyanı yalandır’ diye bir cümle geçmedi. Kendisi üniversite mezunu olduğunu sözlü olarak iddia etmektedir. Ortadaki mahkeme kararı da yasal bir belgedir. Sporcu kişiliği ile ilgili de tasvip ettiğim bütün özelliklerini söyledim. Ben siyasi kimliğinin şaibeye döndüğünü söylemeye çalışıyorum.

Her seferinde AK Parti kendilerine pay çıkarmak açısından ‘mağdurum da mağdurum’ pozisyonları ile bizi partizancılıkla, kendi yaptıkları şeyi ‘biz yapmadık siz yaptınız’ söylemleri ile savunma metoduna geçtiler. Bence bu metodu bıraksınlar" ifadelerini kullandı.

Tartışmanın ardından teklif, AK Parti ve MHP'nin oylarıyla reddedildi.

NE OLMUŞTU?

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı, Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı, Vakıfbank Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı, eski AK Parti milletvekili ve eski güreşçi Hamza Yerlikaya'nın ortaokul mezunu olduğu ve sahte lise diploma kullandığı mahkeme kararıyla kesinleşmişti.

Kararda "Mevcut delil durumuna göre ancak sanığın sahte olan diplomayı bilerek kullandığı söylenebilir" denilmişti. Kararda Yerlikaya'nın 'resmi evrakta sahtecilik' yaptığı ortaya konmuş, mahkeme hükmü de ertelenmişti.

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN