Hangi illerde 65 yaş ve üstü sokağa çıkma yasağı var? Açıklama geldi

Hangi illerde 65 yaş ve üstü sokağa çıkma yasağı var? Açıklama geldi

Artan koronavirüs vakaları nedeniyle önlem amaçlı kısıtlamalar yeniden gündeme geliyor. Bu çerçevede Ankara, İstanbul ve bazı illerde 65 yaş ve üstüne sokağa çıkma yasağı getirildi. 65 yaş ve üstüne belirli saatlerde sokağa çıkma izni veriliyor.

Valiliklerden yapılan açıklamalara göre, 65 yaş ve üstü vatandaşlar belirli saatler haricinde dışarı çıkamayacak. Sokağa çıkma yasağı kapsamı dışında kalınan saatlerde ise yine koronavirüs önlemleri dâhilinde maske, mesafe ve hijyen kurallarına uymaları bekleniyor.

ANKARA'DA 65 YAŞ VE ÜSTÜNE SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI NE ZAMAN?

Koronavirüs yeni vaka sayısındaki artış nedeniyle alınan önlemler çerçevesinde Ankara’da 65 yaş ve üzeri vatandaşlara, saat 10.00 ile 16.00 saatleri dışında kalan zaman diliminde sokağa çıkma yasağı getirildi.

Ankara Valiliği'nin yaptığı açıklamaya göre, 65 yaş ve üstü vatandaşlar haftanın her gününde sadece saat 10.00 ile 16.00 arasında sokağa çıkabilecekler. Bu saatlerde dışarı çıkabilen 65 yaş ve üstü vatandaşlar, koronavirüs önlemlerine azami dikkat etmek durumundalar…

İSTANBUL’DA 65 YAŞ VE ÜZERİNE SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI

İstanbul da 65 yaş ve üzerine sokağa çıkma yasağı bulunan iller arasına girdi. Yapılan açıklamaya göre, 65 yaş ve üzeri vatandaşlar, koronavirüs önlemleri çerçevesinde saat 10.00 ile 16.00 dışında sokağa çıkamayacaklar.

Bursa’da da koronavirüs önlemleri kapsamında 65 yaş ve üzeri vatandaşların saat 10.00 ile 16.00 saatleri dışında sokağa çıkmaları yasak.

Erzincan'da koronavirüs önlemleri çerçevesinde 65 yaş ve üstü ile kronik rahatsızlığı bulunan vatandaşların 11.00-18.00 saatleri arasında sokağa çıkmaları yasaklandı.

Eskişehir'de yeni tip koronavirüs (Covid-19) önlemleri çerçevesinde 65 yaş ve üzeri vatandaşlar, gün içinde sadece 10.00 ile 16.00 saatleri arasında dışarı çıkabiliyorlar. Diğer saatlerde ise yaşlılar için sokağa çıkma yasağı var.

Gaziantep’te Vali Davut Gül’ün sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, pazartesiden itibaren 65 yaş ve üstü vatandaşlara sokağa çıkma yasağı getirildiğini ifade etti.

Kütahya'da Valilikten yapılan açıklamada devletin tüm kurumlarının pandeminin yayılmasını ve vatandaşın hayatını tehdit etmesini engellemek için birçok tedbir alındığı ve 6 Kasım itibariyle 65 yaş ve üzeri vatandaşların her gün 11.00-16.00 saatleri arasında sokağa çıkabileceği ifadeleri kullanıldı.

KİMLER MUAF TUTULACAK?

Ankara’da 65 yaş ve üstü vatandaşlar için ilan edilen sokağa çıkma yasağından muaf tutulacak kişiler arasında;

Sağlık çalışanları,

Doktorlar,

Eczacılar,

Sosyal hizmet kuruluşları görevlileri

Seçimle iş başına gelmiş kamu görevlileri gibi, kamu hizmetinin sağlanması ve kamu görevinin niteliği ve yaşanan durumun aciliyeti nedeniyle ihtiyaç duyulabilecek kamu görevlileri,

Esnaf,

İşletme sahibi,

Sanayici,

Tüccar,

Çiftçi,

Serbest meslek sahipleri ve çalışanlarının içinde bulundukları durumdaki aktif sigortalılıklarını ispat eden Vergi Kaydı, SGK Hizmet Belgesi, Oda veya birlik kimliği ve Şirket Yetki Belgelerinden herhangi birini belgeleyenler yer alıyor.

hangi-illerde-65-yas-ve-ustu-sokaga-cikma-yasagi-var-aciklama-geldii.jpg

VAKALARDA CİDDİ ARTIŞ YAŞANIYOR

Vali Vasip Şahin başkanlığında olağanüstü toplanan Ankara Valiliği’nden yapılan açıklamada artan koronavirüs vakalarına dikkat çekildi.

Açıklamada Kovid-19 salgınının tüm yurtta etkisini gösterdiği ve vaka sayılarında ciddi artışlar yaşandığı ifade edilirken, pandemide özellikle Avrupa’da bir yükselme gözlendiği, pek çok Avrupa ülkesinde insanların toplu olarak bir araya gelmemesi için tedbir kararları alındığı aktarıldı.

Türkiye’de de içinde bulunulan kontrollü sosyal hayatın temel ögeleri olan maske, mesafe ve hijyen kuralları ile birlikte, koronavirüsün seyri ve öngörülebilen riskler dikkate alınarak, yaşamın her alanına dair uyulması gereken önlemler ve kuralların belirlendiğinin altı çizildi.  

YASAĞA UYMAYANA CEZA

65 yaş ve üzeri vatandaşlar için uygulanan sokağa çıkma yasağına uymayanlara Umumi Hıfzıssıhha Kanununun 282'nci maddesine göre, idari para cezası uygulanacak. Yasağa aykırılığın durumuna göre ise kanunun ilgili maddelerince adli işlem başlatılacak.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN