Harçlık avans nedir?

Harçlık avans nedir?

Kredi ve Yurtlar Kurumu’ndan burs veya öğrenim kredisi alan öğrenciler, Harçlık Avans ile hesaplarında para olmasa bile faizsiz ve masrafsız alışveriş yapabiliyor.

Ziraat Bankası, Genç Bankkart sahibi üniversite öğrencilerine harçlık avans özelliğini kullanma imkanı sunuyor. Hesaplarında para bulunmayan öğrenciler bu özellik ile limitli miktarda alışveriş yapabiliyor ve harçlık avans her ay yenileniyor…

HARÇLIK AVANS NEDİR?

Harçlık avans, Ziraat Bankası tarafından Genç Bankart sahibi üniversite öğrencilerine sunulan bir kampanyadır. Bu kampanya ile Genç Bankkart ile KYK’dan burs veya öğrenim kredisi alan öğrenciler, hesaplarında para olmasa bile, alışveriş yapabiliyorlar. Üstelik bu işlem için masraf ve faiz adı altında ekstra bir ücret ödemek durumunda kalmıyorlar.

Harçlık avansın en cazip yönü öğrencinin hesabında para bulunmasa bile alışveriş imkanı sunabiliyor olması. Hem de harçlık avans ile yapılan alışverişlerden ekstra bir masraf veya faiz alınmıyor. KYK’dan öğrenim kredisi veya burs alan öğrencilerin kartlarına tanımlanan harçlık avans ile yapılan alışverişlerin tutarı bir sonraki ay yatan kredi veya burstan otomatik olarak kesiliyor. Ziraat Bankası tarafından verilen Genç Bankkart, ilk kullanıma alındığında “Harçlık Avans” özelliği aktif değildir. Bu özelliği kullanmak ve sisteme dahil olmak isteyen öğrenciler, işlemlerini en yakın Ziraat Bankası şubesinden yapabilir ve özelliği aktifleştirebilirler.

harclik-avans-nedir.jpeg

HARÇLIK AVANS LİMİTİ NE KADARDIR?

Harçlık avans, öğrencilerin ihtiyacı halinde kullanabilmeleri için hayata geçirilmiş bir özelliktir. Nakit para çekilmemekle birlikte limit dahilinde alışveriş yapmak mümkündür. Harçlık avans limiti, Ziraat Bankasının KYK’nın verdiği öğrenim kredisi ya da burs miktarı göz önünde bulundurarak kredi ve para politikası uyarınca belirlenmektedir. Harçlık avans limitinin 2020 yılı için belirlenen miktarı ise 475 TL’dir. Bu limit her öğrenci için aynı miktarda olup limit artırma gibi bir işlem mevcut değildir.

HARÇLIK AVANS LİMİTİ NE ZAMAN YENİLENİR?

Alışverişlerde kullanılan harçlık avans hesabı ile peşin harcama yapmak mümkün oluyor. Yapılan alışverişin tahsilatı ise, sonraki ayın burs veya öğrenim kredisi KYK tarafından yapıldığı anda Ziraat Bankası tarafından otomatik olarak yapılıyor. Örneğin içinde bulunduğu aydaki kredi veya bursunu kullanan bir öğrenci, ay içerisinde 200 TL harçlık avans kullandı. Öğrencinin bir sonraki ay hesabına KYK tarafından 475 TL yatırılır ancak ay içinde yaptığı 200 TL’lik harcama yatan paradan otomatik olarak kesilir. Öğrencinin sonraki ayda eline geçen para 275 TL olur. Harçlık avansa ödendiği müddetçe her ay yenilenmeye devam ediyor. 
 

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN