Hastaneye ulaşması 55 saat sürdü... Oyuncu Ashley Judd'tan üzen haber

Hastaneye ulaşması 55 saat sürdü... Oyuncu Ashley Judd'tan üzen haber

Oyuncu Ashley Judd, "cüce şempanze" olarak da bilinen "bonobo koruma çalışması" nedeniyle gittiği Demokratik Kongo Cumhuriyeti'nde bacağını 4 yerinden kırdı.

52 yaşındaki oyuncu ve Birleşmiş Milletler İyi Niyet Elçisi Ashley Judd, "cüce şempanze" olarak da bilinen "bonobo koruma çalışması" nedeniyle gittiği Demokratik Kongo Cumhuriyeti'nde bir kaza yaşadı. Judd, düşerek bacağını dört yerden kırdı. Judd, şu an Güney Afrika'daki bir hastanede yoğun bakım ünitesinde tutuluyor. 

Judd'un düştükten sonra bulunduğu yağmur ormanından hastaneye ulaşması 55 saat sürdü. Bu süre içerisinde sağ bacağı büyük doku hasarına uğradı ve Judd bu nedenle ameliyat oldu. Judd'un bacağı şu an topal ve Judd buna rağmen modern bilime ve mucizelere inandığını söyleyerek "tekrar yürüyeceğine" yemin ediyor.

ashleyh.jpg

ŞOKA GİREREK BAYILDI

Judd, yaşadığı kazayı Instagram gönderisinde paylaştı. Ardında gazeteci Nicholas Kristof'un canlı yayınına katıldı. The Norma Jean & Marilyn'in yıldızı Ashley Judd, karanlıkta düşmüş bir ağaca takıldığını söyledi. Bacağının kırıldığını hemen anlayan Judd, yardımın gelmesini beklerken şoka girerek, bayıldığını söyledi.

"Neredeyse bacağımı kaybedeceğini" söyleyen Judd, hamak üzerinde taşındı. Daha sonra bir motosikletle altı saatlik bir yolculuk yaptı. Bir kulübede bir gece geçiren Judd, ardından Kinshasa'ya götürüldü ve oradan da Güney Afrika'da bir hastaneye götürüldü.

"TEKRAR YÜRÜYECEĞİM"

Judd, şu anda sağ ayağının topal olduğunu belirterek, sağ ayağının 10 gün boyunca cihazda kalacağını söyledi. Judd, sözlerine şöyle devam etti: "Bu sinirin iyileşmesi biraz zaman alacak. Ve yoğun bir fizik tedavi olacak. Tabii ki tekrar yürüyeceğim çünkü kararlıyım ve modern bilime inanıyorum ve ayrıca mucizelere de inanıyorum. Önümde bir yolculuk var. "

 Ayrıca iyileşme masraflarını karşılayan sendika sigortası hakkında da konuaşn Judd, "Orada yaşayan biri olsaydı sınırlı tıbbi bakım ve aşırı yoksulluk nedeniyle seçeneklerinin sonu olurdu. Bacaklarının ve muhtemelen hayatlarının sonu."

BAĞIŞ ÇAĞRISI YAPTI

Judd, Demokratik Kongo Cumhuriyeti'ndeki hamile kadınlar, yeni anneler ve yenidoğanlar için hayat kurtaran anne sağlığı hizmetleri için fon topladığı Birleşmiş Milletler Nüfus Fonu Dostları'na bağış çağrısında bulundu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN