Hayat Boyu Öğrenme Kurumları nedir? Yüz yüze eğitim ne zaman başlıyor?

Hayat Boyu Öğrenme Kurumları nedir? Yüz yüze eğitim ne zaman başlıyor?

Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü'ne bağlı kurslarda 11 Ocak 2021 itibarıyla yüz yüze başlanacak. Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı olan Hayat Boyu Öğrenme Kurumları; çırak adayı, çırak, kalfa ve ustaların genel ve mesleki eğitimlerini sağlamak amacıyla hizmet veriyor. Daha önce 'Çıraklık ve Yaygın Eğitim Genel Müdürlüğü' olan kurumun adı 2011'de değiştirilmişti.

Milli Eğitim Bakanlığı, Hayat Boyu Öğrenme Kurumları'nda yüz yüze eğitim faaliyetlerine 11 Ocak 2021'den itibaren başlanacağını duyurdu. Yapılan yazılı açıklamada "Hayat boyu öğrenme kurumlarındaki 20 Kasım 2020 tarihinde durdurulan eğitim faaliyetlerine 11.01.2021 tarihinden itibaren yüz yüze olarak başlanılacaktır. Salgının seyrine göre İl/İlçe Hıfzıssıhha Kurulu Kararı ile kursların kapatılması veya yeniden açılabilmesi mümkün olacaktır" denildi.

HAYAT BOYU ÖĞRENME KURUMLARI NELER?

Geçmişte halk eğitimi, yetişkin eğitimi veya yaygın eğitim gibi adlarla yer alan ve faaliyet yapan kurumlar bugün için hayatın her alanını kapsayacak şekilde genişletildi.

Nitekim 25 Ağustos 2011 tarihli ve 652 sayılı Milli Eğitim Bakanlığı'nın Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararname ile 'Çıraklık ve Yaygın Eğitim Genel Müdürlüğü' adı kaldırılarak 'Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü' haline dönüştürüldü.

Buna uygun olarak; aday çırak, çırak, kalfa ve ustaların genel ve mesleki eğitimlerini sağlamak görevi Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü'ne devredildi ve 335 mesleki eğitim merkezi de bu Genel Müdürlüğüne bağlandı.

HAYAT BOYU ÖĞRENME KURUMLARI NE YAPAR, GÖREVLERİ NEDİR?

Kendini geliştirmek, yeni bir meslek veya beceri edinmek isteyen vatandaşlarımızın hayat boyu öğrenme faaliyetlerine tek noktadan erişimlerine imkan sağlayan Hayat Boyu Öğrenme (HBÖ) Portalı ile bireyler, öğrenme fırsatlarının yanı sıra İŞKUR tarafından sunulan istihdam fırsatlarından da haberdar olabilecekleri, portalda Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı halk eğitimi merkezleri tarafından sunulan her yaş grubuna yönelik 3 binden fazla ücretsiz kurs ve eğitim programı, örgün ve yaygın eğitim kurumları ile rehberlik alınabilecek her tür kurum bilgileri yer aldığı, bunların yanında çağın ihtiyacı olan uzaktan öğrenmeye imkan sağlayan e-öğrenme içerikleri HBÖ TV altında yayınlandığı ve her geçen gün yenileri ekleneceği bir portal olarak www.hbo.gov.tr adresinde yayına sunuldu.

HAYAT BOYU ÖĞRENME KURUMLARI'NDA YÜZ YÜZE EĞİTİM NE ZAMAN?

Milli Eğitim Bakanlığı, Hayat Boyu Öğrenme Kurumları'nda yüz yüze eğitim faaliyetlerine 11 Ocak 2021 Pazartesi yeniden başlamasına karar verdi. Kurslarda hafta içi ve hafta sonları sokağa çıkma kısıtlamasının olduğu saatlere dikkat edilecek. 20 Kasım 2020'de durdurulan kurslardan eksik kalan saatlerin tamamı yüz yüze eğitim olarak uygulanacak ve kurs kapanış tarihleri güncellenecek.

HAYAT BOYU ÖĞRENME KURSLARI İÇİN TIKLAYIN

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN