0-6 yaş çocuğu olan aileler dikkat! Bakan Özer duyurdu: Artık ücretsiz olacak, yeni dönem o tarihte başlıyor

0-6 yaş çocuğu olan aileler dikkat! Bakan Özer duyurdu: Artık ücretsiz olacak, yeni dönem o tarihte başlıyor

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, 6 Şubat tarihi itibariyle tüm okul öncesi eğitim veren okullarda ücretsiz olarak yemek verilmeye başlanacağını açıkladı. Bakan Özer açıklamasında, programla ilgili hazırlıklara devam ettiklerini belirterek çalışmanın aslında 2023 yılının sonuna kadar olduğunu fakat kademeli bir şekilde 2023 yılının sonunu beklemeyeceklerini söyledi.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) bir süredir görüşme içinde olduğu Vakıfbank ile bir iş birliği protokolüne imza attı. Bilim ve sanat merkezlerinde yapay zeka konulu çalıştaylar düzenlenmesine yönelik imzalanan protokol konferansına katılan Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, eğitimle ilgili önemli bilgiler paylaştı.

Bakan Özer yaptığı konuşmada, Türkiye'nin tüm bölgelerinde eğitime yatırım yapıldığını vurgulayarak, Cumhuriyet tarihinde ilk kez okullaşma oranının yüzde 95'i geçtiğini söyledi. Özer, ücretsiz ders kitapları ve ücretsiz öğretim yardımcılarının yanı sıra okul öncesi eğitimde ücretsiz yemeklerin bu yıl tüm okullara getirileceğini söyledi. Taşımalı eğitim sisteminden faydalanan öğrencilerin devam ettiği ve pansiyona sahip okullarda eğitim alan tüm öğrencilerin bundan sonra ücretsiz olarak yemek olanağından yararlanacaklarını belirterek, 1,8 milyon olan sayısı 5 milyonun üzerine çıkaracaklarını belirten Bakan Özer, özel yeteneğe sahip olan öğrencilerin yer aldığı bilim ve sanat merkezlerinin de önümüzdeki yıl içinde tüm ilçelere yaygınlaştırılacağını aktardı.

0-6 yaş çocuğu olan aileler dikkat Bakan Özer duyurdu Artık ücretsiz olacak

"CUMHURİYET TARİHİNDE İLK KEZ OKULLAŞMA ORANI YÜZDE 95'İ AŞTI"

20 yıl öncesinin verilerini paylaşan Bakan Özer, 2000'li yılların başında beş yaşındakilerde okul okuryazarlığının yüzde 11, ortaokul okuryazarlığının yüzde 44 olduğunu, liseli gençlerin yüzde 56'sı ile okuma yazma oranının yüzde 100 olduğunu hatırlattı. 2002 yılından bu yana bu boşluğu doldurmak için büyük bir seferberlik yaşandığına dikkati çeken Özer, 19 yılda 300 bin olan derslik sayısının 857 bine çıktığını, eğitime yatırımın Türkiye'nin her yerinde yapıldığını vurguladı. Bakan Özer, son 20 yılda Cumhuriyet tarihinde ilk kez tüm eğitim kademelerinde okullulaşma oranının yüzde 95'i geçtiğine işaret ederken, katsayı gibi anti-demokratik uygulamaların da eğitime engel olduğuna işaret etti. Ayrıca başörtüsü yasağı da bu dönemde kaldırıldığını söyledi.

“ÜCRETSİZ YEMEK ALAN ÖĞRENCİ SAYISI 1,8 MİLYONA YÜKSELDİ”

Eğitimde fırsat eşitliğini artırmak ve güçlendirmek için çok ciddi sosyal politikaların hayata geçirildiğini kaydeden Bakan Özer, şartlı eğitim desteği, ücretsiz ders kitabı, zorluk çekenlere eğitime erişimin getirildiğini anlattı. Ücretsiz yemek talebi, ücretsiz ek kaynak desteği vb. bu yıl da devam ettirildiğini aktaran Bakan Özer, Milli Eğitim Bakanlığı'nın daha önce olmayan bir sistemi devreye aldığı taşımalı eğitimde tüm öğrencilere ücretsiz yemek verildiğini ve bu sayının 1,8 milyon öğrenciye çıktığını sözlerine ekledi.

“TÜM OKULLARDA ÜCRETSİZ YEMEK VERİYORUZ”

Meclis'te yaptığı konuşmasın da aktardığı gibi okul öncesi tüm çocuklara ücretsiz olarak yemek vereceklerini söyleyen Özer, konuşmasını şu sözlerle sürdürdü:

"Hazırlıklarımız devam ediyor. 2023'ün sonuna kadar konuşuyorduk. Allah'tan birşey olmamasını diliyoruz. Kademeli diyoruz ama 2023'ün sonunu beklemeyeceğiz. 6 Mayıs'ta eğitim başlayınca Türkiye'deki tüm anaokullarımızda ücretsiz yemek vereceğiz. Yine bu kapsamda taşımalı eğitimden faydalanamayan öğrenciler için de ücretsiz yemek programından yararlanmalarını sağlayacağız.

Yatılı okullarda sadece yatılı öğrenciler ücretsiz öğle yemeği alırlar. Bu okulda yurt varsa tüm öğrencilere ücretsiz yemek vereceğiz. Yani bu adımlarla 1,8 milyondan 5 milyonun üzerine çıkacağız. İnşallah daha büyük sürprizlerimiz de olacak."

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN