19 Mayıs Meşale Bende sertifikası nasıl alınır? MEB'den 19 Mayıs etkinliği

19 Mayıs Meşale Bende sertifikası nasıl alınır? MEB'den 19 Mayıs etkinliği

Milli Eğitim Bakanlığı'nın Meşale Bende uygulaması yoğun ilgi görüyor. 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı için mesalebende.meb.gov.tr internet sitesinde düzenlenen etkinliğe katılanlara MEB tarafından ücretsiz dijital sertifika veriliyor. İşte, Meşale Bende katılım sayfası...

MEB 19 Mayıs Meşale Bende sertifikası alanlar, sosyal medyada paylaşarak Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nın online kutlamalarına katılım sağlıyor. Koronavirüs salgını nedeniyle halkın katılabileceği milli bayram etkinlikleri düzenlenemiyor. Akıllı telefonların da yaygınlaşmasıyla internet ortamında yapılan dijital kutlama etkinliklerine yoğun ilgi gösteriliyor.

2021-05-19-131934.jpg

MEŞALE BENDE NASIL YAPILIR?

Milli Eğitim Bakanlığı, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'na özel olarak dijital ortamda  Meşale Bende etkinliği başlattı. mesalebende.meb.gov.tr adresine girerek ad-soyad bilgilerini yazan internet kullanıcıları, 19 Mayıs meşalesini online olarak taşıyor. MEB'in etkinliğine katılanlara ücretsiz olarak dijital sertifika veriliyor. 19 Mayıs 1919'un 102. yıl dönümü anısına hatıra olarak saklanabilen sertifika sosyal medyada da paylaşılabiliyor.

Konuyla ilgili paylaşım yapan Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, "Gençler, 102 yıl önce Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının Samsun'da yaktığı bu ateş, sizlerle daha güçlü. #MeşaleBende diyerek tarihe adınızı yazdırmak ve 19 Mayıs meşalesini devralmak için mesalebende.meb.gov.tr adresinden kendi isminizle bize katılabilirsiniz" dedi. 

MEŞALE BENDE SERTİSİKASI NEREDEN ALINIR?

Milli Mücadele'nin 102. yılının kutlandığı 19 Mayıs 2021 gününde etkinliğe katılan kişinin adının yazılı olduğu bir sertifika hazırlanıyor. Üzerinde ise, "102 yıl önce Milli Mücadele ruhuyla Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları tarafından yakılan bağımsızlık ateşini bugün ben taşıyorum" sözleri yer alıyor.

MEB'in mesalebende.meb.gov.tr adresine girerek ilgili yerdeki ad-soyad alanını doldurularak 'İndir' butonuna tıklayın. Ardından adınıza düzenlenen Meşale Bende sertifikasını cihazınıza inecek. MEB'in hazırladığı sertifikayı #MeşaleBende etiketiyle sosyal medya paylaşabilirsiniz.

MEŞALE BENDE SERTİFİKASI ALMA EKRANI (ÜCRETSİZ)

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN