20 dakikada cildinizi 5 yaş gençleştiren maske tarifi! Dünyanın en basit bu maske ile yüzünüz bebek gibi olacak

20 dakikada cildinizi 5 yaş gençleştiren maske tarifi! Dünyanın en basit bu maske ile yüzünüz bebek gibi olacak

Mevsim geçişleri, cildinizde birden fazla şekilde hasara yol açar. Önemli bir tarih için beklediğimizde ise sıkıntı ve stresten dolayı cildimiz bozulabilir ve hepimiz o cildimizdeki parıltıyı geri almak isteriz. Ama bu sadece birkaç gün kaldığında mümkün mü? Cevabımız evet. Tabi ki haberimizde paylaştığımız bu maske sayesinde.

Bakımlı olmak; herkesin önem verdiği konuların başında gelir. Kişinin en güzel makyajı aslında cildidir. Cildiniz ne kadar parlak ve bakımlı görünürse o kadar az makyaj yapmaya ihtiyaç duyarsınız. Kozmetik ürünlere yada güzellik salonlarına para vermeden cildinizi hem gençleştirecek hem de kusursuzlaştıracak o ev yapımı maske tarifimiz şöyle;

Yumurtaları sadece yemekten daha fazlasını yapabilirsiniz. Bir yumurta yüz maskesi, tamamen doğal bir çözüm olarak cildiniz için kanıtlanmış faydalar sağlar. Yumurta akı cildinizin sağlığını iyileştirme, zararlı cilt problemlerini tedavi etme ve yüzünüzün görünümünü arındırma özelliklerine sahiptir. Tedaviler, kaplıcalarda ve evde kendin yap projeleri için gelişmektedir. Ama elbette, kendin yap maskeleri daha ucuz ve çok daha eğlenceli.

yumurta-sarisi-maskesi-scaled.webp

Yumurta sarısı çoğunlukla su ve yağlardan oluşur, bu da onu nemi cilt hücrelerine hapsederek yüzünüzü yumuşak ve esnek bırakan harika bir su bağlayıcı ajan yapar. Yumurta sarısı yüz maskeleri, kuru veya pul pul olan insanlar için harikalar yaratır. Yumurta sarısındaki besinler, donuk cildi nemlendirmek, beslemek ve nemlendirmek için çalışır. Yumurta, evlerde temel bir temel olarak bulunan birçok sağlıklı süper gıdadan biridir. Yumurtaları çeşitli şekillerde tükettiğinizde vücudunuza protein sağlamakla kalmaz, aynı zamanda saçınızı ve cildinizi de besler. Lutein sayesinde yumurtalar cildinizi nemlendirebilir ve elastikiyetini artırabilir ve protein yüz dokularının onarılmasına yardımcı olur. Yumurta akı, bazı yüz yıkamalarda bulunan sert kimyasallar olmadan cildinizi sıkılaştırır, sıkılaştırır ve tonlandırır.

YUMURTA SARISI BESİNLERİ

BesinCilde Faydası

Protein

Cilt dokusu için bir yapı taşıdır. Cildin elastikiyetini ve onarımını destekler.

A vitamini

Kuru, pul pul ve kaşıntılı cildi iyileştirir.

B2 vitamini

Hücreleri serbest radikallerden korumaya yardımcı olur.

B3 vitamini

Enflamatuar cilt koşullarını tedavi eder. Cildi nemlendirir.

Çinko

Cildin yaşlanma sürecini yavaşlatır. Akne ve sivilceleri tedavi eder.

Yayınlanan bir çalışma, daha düşük ortalama serum retinol konsantrasyonlarına (A vitamini) sahip akne vulgarisli hastalardan bahsediyor. Yumurta sarısı A vitamini açısından zengin olduğundan, yumurta sarısı yüz maskesi uygulamak sivilcelerden kurtulmanıza yardımcı olabilir.

Özel günler için özel maske tarifi, bu maske ile cildinizi anında gerginleştirebilirsiniz. yumurta sarısının üzerine bir çay kaşığı nişasta karıştırılıp. temiz cilde gözaltları hariç uygulanılıyor. 20 dakika sonra cildi yıkıyoruz. daha sonra cilde nemlendirici uygulanıyor. Haftada 3 gün bu karışımı sürebilirsiniz.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN