Geçmeyen öksürük ve gripte hekim şart

Geçmeyen öksürük ve gripte hekim şart

Birçok hastanın geçmeyen öksürük şikayetiyle hastaneye geldiğini belirten Prof. Dr. Muhammed Emin Akkoyunlu, özellikle çocuklar, hamileler ve risk grubundakilerin hekime başvurmasını önerdi.

Kovid sürecinde rastlanmayan gribal enfeksiyonların yeniden görülmesiyle birlikte hastalarda 6 aya kadar sürebilen öksürük şikayetlerinin arttığını söyleyen Prof. Dr. Akkoyunlu, influenzanın burun ve boğaz bölgesini daha çok tuttuğunu, bazen aşağı inerek ateş, halsizlik, kırgınlık yaptığını, genellikle bir hafta sürdüğünü, alt solunum yollarına inerse uzun süren öksürüğe yol açtığını aktardı.

Bu virüslere karşı alınması gereken önlemlere değinen Akkoyunlu, “Maske takmak ciddi bariyer oluşturuyor. Bulunduğumuz ortamın sık havalandırılması, kalabalık olmaması, el hijyeni önemli. Bu dönemlerde dengeli beslenmek, mevsim sebzelerini tüketmek, yeterince vitamin almak gerekiyor. En önemlisi uyku düzenini sağlamak, bir de düzenli egzersiz yapmak. Bunları sağlarsak savunma sistemimizi güçlendirmiş oluruz” diye konuştu.

Kendilerine gelen hastalarda geçmeyen öksürük şikayetlerinin fazla olduğunu kaydeden Akkoyunlu, bu tür öksürüğün ihmal edilmemesi gerektiğini vurgulayarak, şu uyarıyı yaptı: “Şikayetler bir hafta içerisinde azalmıyorsa, ateş uzun süre devam ediyorsa, balgam sarıdan yeşile çıkmaya başladıysa, genel halsizlik, kırgınlık ve nefes darlığı varsa, bu genel önlemlerin fazla bir katkısı yoktur ve profesyonel bir desteğe ihtiyaç var demektir. Bu durumda doktora başvurulmalı.”

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN