Asprinin bu faydasını daha önce bilmiyordunuz! Asprini içmek yerine bunu yapın mucizeye tanık olun

Asprinin bu faydasını daha önce bilmiyordunuz! Asprini içmek yerine bunu yapın mucizeye tanık olun

Baş ağrısı, ateş ve diğer fiziksel rahatsızlıklarda sıklıkla aspirin almaya başvururuz. Ağrıyı hafifletir ve iltihabı azaltmaya yardımcı olabilir. Yaygın olarak satılan bir ağrı kesici, muhtemelen bilmediğiniz harikalar yaratabilir. Ancak aspirin kullanmanın başka şaşırtıcı yolları da var.

Aspirinin faydaları, ateş, ağrı ve ağrılardan geçici olarak kurtulmanın çok ötesindedir. Çoğu insan, doğru şekilde alındığında sizi kalp krizi veya felçten koruyabileceğini bilir. Araştırmalar, bazı kanserler ve Alzheimer hastalığı riskini azaltabileceğini düşündürmektedir. Ancak aspirinin başka birçok potansiyel sağlık, güzellik ve kişisel faydası vardır. Ecza dolabınızdaki şişenin sizin için yapabileceği harika şeylerden bazılarını keşfedin.

1. CİLT KOŞULLARINI TEDAVİ EDER

Aspirin yüz maskesi cildinizi çabucak kurtaracaktır. Kulağa kocakarı masalı gibi geliyor ama aspirin maskeleri gerçekten işe yarıyor. Aspirinin aktif bileşeni, herhangi bir cilt bakımı meraklısının güçlü bir eksfoliyan olduğunu bildiği bir salisilik asit formudur. Ancak dezavantajı, salisilik asidin peeling etkisinin beraberinde nemi de alabilmesidir. Yağlı cilt tipine sahip kişiler, aspirini suyla karıştırmaktan kurtulabilir, ancak aksi takdirde, karışıma avokado veya tatlı badem yağları gibi en sevdiğiniz komedojenik olmayan yağı ekleyin.Kenevir tohumu, argan ve jojoba yağları da elinizin altında olması gereken bütçe dostu seçimlerdir.

MASKENİN YAPILIŞI

4 adet aspirini ezilip toz haline getirin. Az miktarda su ekleyerek macun kıvamına gelmesini sağlayın. Cildinize uygulayın ve 15 dakika bekleyin. Haftada bir kez bu maskeyi cildinize tatbik edebilirsiniz.

original.jpg

2. LEKELERİ GİDERİR

Sabah uyanırsınız ve ortaya çıkan bir sivilce bulursunuz! Ne yapıyorsun? Bir aspirin al! Bir macun oluşturmak için bir aspirini yeterince suyla eritin. Bunu o çirkin sivilceye uygulayın ve yarım saat bekletin. Sade suyla yıkayın.

Bir çalışma, aspirinin alerjik cilt reaksiyonlarını, iltihaplanmayı ve buna bağlı ağrıyı azaltmada yetkin olduğunu kanıtladı. Bir tür nonsteroid antiinflamatuar ilaç olan aspirinin sadece iltihaplı sivilce üzerinde etkili olduğu bulunurken, iltihaplanmayan sivilce için olağanüstü sonuçlar göstermedi. Bu nedenle, bu tür sivilceleri olan kişilerin tıkanmış gözenekleri temizleyen başka bir tedavi bulmaları gerekir.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN