Bedava olduğu için bu tarifi size kimse vermiyor! Bu yaprağın çayını için hayatınız anında değişsin

Bedava olduğu için bu tarifi size kimse vermiyor! Bu yaprağın çayını için hayatınız anında değişsin

Sağlıklı beslenme konusunda birçok kişi araştırmalar yapar ancak amacına bit türlü ulaşamaz. Çünkü asıl bakılması gereken yer doğadır. Doğada bulunan bazı bitkilerin insan vücuduna okadar faydası bulunur ki saymakla bitmez. Bu bitkilerden biri olan incir yaprağının faydalarını görünce fincan fincan içeceksiniz. İbrahim Saraçoğlu tarafından önerilen bu yaprağın çayını içince hayatınız anında değişecek. Peki incir yaprağının faydaları ne? İncir yaprağı çayı nasıl yapılır? İşte tüm detaylar...

Doğanın şifalı kaynakları olan bitkilerin faydaları günümüze kadar araştırılmıştır. Halen yeni bilgiler ortaya çıkarken İbrahim Saraçoğlu'nun keşfettiği bu bitki çayını içince bir daha ne hasta ne de sağlık sorunu yaşayacaksınız. İncir yaprağından yapılan bu bitki çayı her derde deva her soruna çözüm oluyor. Bir yudumuyla bağışıklık sisteminiz tavan yapacak. İşte mucizevi çayın tarifi...

İBRAHİM SARAÇOĞLU'NUN GİZLİ TARİFİ

Yaz meyvelerinin vazgeçilmezleri arasında olan incirin faydaları saymakla bitmez. Peki bu meyvenin yaprağını hiç çay olarak tükettiniz mi? Sağlık alanında verdiği tavsiyelerle dikkat çeken İbrahim Saraçoğlu tarafından önerilen bu bitki çayının öyle bir faydası var ki saymakla bitmiyor. Bağışıklık sisteminden kansere kadar birçok derde deva oluyor. Peki incir yaprağı çayı nasıl yapılır? Gizli tarifi veriyoruz!

kmdfdfd-2.jpg

İNCİR YAPRAĞI ÇAYI NASIL YAPILIR?

İlk olarak iki yüz milim suyu çaydanlığa koyuyoruz. Ardından ocağı açıp suyun kaynamasını bekliyoruz. Yani bir su bardağı diyebiliriz. Yani klasik su bardağıyla bir sabah için hazırlıyacağız bir de akşam için. içerisine de bir tatlı kaşığı kadar ufak ufak kestiğimiz incir yaprağı ekliyoruz ve bu şekilde on beş, yirmi dakika kadar demlendiriyoruz. Demlendirdikten sonra hemen bardağımıza alıp yudumlayarak içiyoruz. Afiyet olsun...

PEKİ BU NEYE İYİ GELİYOR?

O kadar çok faydası var ki gerçekten inanamayacaksınız. Cildinize, kemiklerinize, kalbinize, yani vücudumuzun her yerine faydalı bir bitki. Kalsiyum açısından o kadar çok zengin ki kalsiyum ve fosfor açısından zengin olduğu için kemiklerimizi güçlendiriyor. Doğal antibiyotiktir. bağırsakları çalıştırır ve metabolizmayı canlandırır. En büyük en etkili özelliği de kan şekerini düşürmesidir.

kmfdfdfd-75.jpg

İNCİRİN SAYMAKLA BİTMEYEN FAYDALARI

1- KALP HASTALIKLARINI ÖNLER

İncir yaprağı suyu veya çayı sayesinde kalp hastalıklarının önüne geçmek çok kolay olacak. Bu yapraklarda bulunan maddeler sayesinde, kan akışını dengelenir ve damar tıkanıklığı önlenir. Kalp hastalığına yakalanmamak için ihtiyaç duyulan omega yağ asitleri, incir yaprağında mevcuttur.

2- BAĞIRSAKLARI ÇALIŞTIRIR

İncir yaprağı, bol lif içeren bir bitki yaprağıdır. Bu özelliği sayesinde bağırsak hastalıkları ortadan kaldırılır. Zaman zaman yaşanan bağırsak durgunluğuna kesin çözüm arayanlar, incir yaprağından bitki çayı hazırlayarak bağırsaklarını boşaltabilir. Pektin içeren incir yaprakları, kanı temizleyerek bedenin zararlı maddelerden arınmasını sağlar.

3- DOĞAL ANTİBİYOTİK GÖREVİ GÖRÜR

İncir yaprağı doğal antibiyotik etkisi olan bir besindir. Bu yaprağı farklı şekillerde tüketerek vücudunuzda yer edinmeye çalışan enfeksiyonu temizleyebilirsiniz. İdrar yolu enfeksiyonu gibi durumlarda akla gelen incir yaprağı, vücut direncini artırır ve enfeksiyonun kısa sürede atılmasını sağlar. Asya ülkelerinde bu yaprağın, cinsel yolla bulaşan enfeksiyonları da temizlediği bilinmektedir.

4- KANSERE KARŞI DUVAR OLUYOR

Serbest radikaller ile savaşan incir yaprağı, içerdiği vitaminler sayesinde kanserli hücreleri yok edici etkiye sahiptir. Kansere karşı önlem almak için; incir yapraklarından çay hazırlayıp tüketebilirsiniz. Dilerseniz sakız çiğner gibi, bir parça yıkanmış incir yaprağı çiğneyerek vücudunuzu koruma altına alabilirsiniz.

5- KEMİKLERİ GÜÇLENDİRİR

İncir yaprağında bulunan vitamin ve mineraller arasında kalsiyum da yer alır. Kalsiyum güçlü kemiklerin sırrıdır. Kemik yapısının güçlenmesi için tüketilmesi önerilen incir yaprağı, kas ve kemik hastalıklarını da önler. Bitki çayı formunda tercih edilen incir yaprağı, çeşitli kas ve eklem ağrılarını da hafifletici etkiye sahiptir.

6- CİLT HASTALIKLARINA İYİ GELİR

Zona gibi cilt hastalıklarını iyileştirici yönü olan incir yaprağı, kaynatılıp soğutulduğunda zonanın etkilerini hafifletir. Kaşıntı, yanma ve batma gibi cilt şikayetleri için aklınıza gelecek incir yaprağı, cilt tahrişlerini rahatlatarak iyileştirir. İncir yaprağı suyunu ılık ya da soğuk şekilde cildinize uygulayabilirsiniz.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN