25 nerenin plakası?

25 nerenin plakası?

Araçların ön ve arka tamponlarına sıkıca sabitlenen ve aracın ayrılmaz bir parçası olarak kabul edilen plakalar, araçların kimlik kartlarıdır. Beyaz bir zemin üzerine siyah harf ve rakamlardan meydana gelen araç plakaları; sahip oldukları bu harf ve rakam kombinasyonları ile o aracın trafikte denetlenmesine olanak tanır. Tarihte ilk kez Fransa’da uygulanan taşıt kayıt plakaları, karayolu ile ulaşımın artması neticesinde önce Belçika, oradan da İngiltere üzerinden tüm dünyaya yayılmıştır.

25 nerenin plakası? Ülkemizde de kullanılan plaka sistemi, araçları belirli bölgelerle ilişkilendirmektedir. Bu kapsamda, 25 plaka kodu Erzurum iline aittir. Osmanlı Devleti döneminden beri il statüsünde olan Erzurum’un bu konumu, cumhuriyetin ilanından sonra da devam etmiştir. Doğu Anadolu Bölgesi’nin en gelişmiş şehirlerinden biri olan Erzurum’un yüzölçümü 25.355 kilometrekare, nüfusu ise 2022 verilerine göre 749 bin 754’tür.

Erzurum, tarihi ve kültürel zenginlikleriyle de dikkat çeker. Özellikle Palandöken Dağı'nda bulunan kayak merkezi, kış turizmi için önemli bir cazibe merkezidir. Ayrıca, tarihi yapıları, yemek kültürü ve doğal güzellikleriyle de ziyaretçilerine unutulmaz deneyimler sunar.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN