28 nerenin plakası?

28 nerenin plakası?

Taşıt kayıt plakaları, araçların kimlik kartları olarak kabul edilir ve araçların sahiplerini ve tescil bilgilerini belirten önemli unsurlardır. Bu plakalar, alüminyum levhalara işlenen özel harf ve rakamlardan oluşur ve her araca özeldir.

28 nerenin plakası? 28 Giresun ilinin plaka kodu olarak öne çıkıyor. Giresun, Türkiye'nin Karadeniz bölgesinde yer alan ve doğal güzellikleriyle ünlü bir şehirdir. 1920 yılında Trabzon'a bağlı bir bölge olarak varlığını sürdüren Giresun, 1920 yılında bağımsız bir sancak olmuş; cumhuriyetin ilanının ardından ise 1923 yılında vilayet statüsüne geçmiştir.

Giresun, Türkiye'de karayolu ulaşımının yaygınlaşmasıyla birlikte, 1962 yılında plaka kodu almıştır. Türkiye'deki 67 vilayete o günkü alfabetik sıralamaya göre plaka numaraları verilmiş ve Giresun, bu sıralamada 28. sırada yer aldığı için 28 plaka kodunu almıştır.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN