30 Ağustos hangi güne denk geliyor, resmi tatil mi? Büyük Taarruz'un yıl dönümü

30 Ağustos hangi güne denk geliyor, resmi tatil mi? Büyük Taarruz'un yıl dönümü

1922 yılında Dumlupınar'da Mustafa Kemal Atatürk'ün başkumandanlığında zaferle sonuçlanan Büyük Taarruz'u anmak için her yıl 30 Ağustos günü kutlanan 'Zafer Bayramı' bu yıl pazartesi gününe denk geliyor. 30 Ağustos 2021 resmi tatil olarak geçirilecek. İşte, 30 Ağustos Büyük Taarruz hakkında bilgiler...

Düşman ordusunu tamamen yurttan atmak amacıyla bir yıl kadar süren hazırlık döneminden sonra 26 Ağustos 1922'de Başkomutan Mustafa Kemal Paşa, Büyük Taarruz'u başlattı. Türkiye Cumhuriyeti'nin kurulmasının önemli temel taşlarından biri olan Büyük Taarruz'un yıl dönümü, her yıl tüm yurtta ve KKTC'de coşkuyla kutlanıyor.

30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMI'NIN ÖNEMİ

30 Ağustos Zafer Bayramı, her yıl coşkuyla kutlanıyor. İlk kez 1924 yılında Dumlupınar'da Çal Köyü yakınlarında Cumhurbaşkanı Mustafa Kemal Atatürk'ün katıldığı bir törenle 'Başkumandan Zaferi' adıyla kutlandı.

Zaferi kutlamak için iki yıl beklemenin en önemli nedeni, 1923 yılının yeni Türkiye açısından hem ulusal hem de uluslararası alanda yoğunluğun had safhada olmasıydı.

30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMI RESMİ TATİL Mİ?

30 Ağustos günü, Türkiye'de resmi tatildir. 2021 yılında 30 Ağustos Zafer Bayramı pazartesi gününe denk geliyor.

Zafer Bayramı'nda başkent Ankara'da ve Ankara dışında gerçekleştirilen kutlama ve törenler, 'Ulusal ve Resmi Bayramlar ile Mahalli Kurtuluş Günleri, Atatürk Günleri ve Tarihi Günlerde Yapılacak Tören ve Kutlamalar Yönetmeliği' ile düzenlendi.

Zafer Bayramı, 30 Ağustos günü saat 07.00'de başlar ve saat 24.00'te son bulur. Saat 12.00'de Başkentte 21 pâre top atışı yapılır.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN