60 yaşında bile şekillendirilmiş karın kasları ve düz karın? Şimdiye kadarki en kolay ve en az yorucu 5 egzersiz

60 yaşında bile şekillendirilmiş karın kasları ve düz karın? Şimdiye kadarki en kolay ve en az yorucu 5 egzersiz

Birçoğumuz, belimizi inceltmemiz ve karın kaslarınızı 60 yaşından sonra şekillendirmenin imkansız olduğuna inanıyoruz. Ama haberimizde de göreceğiniz gibi, durum kesinlikle bu değil. Bu 5 basit egzersiz kolay ve çok yorucu değil ve minimum sebatla bize şaşırtıcı sonuçlar verebilir.

İnsanın kandıramayacağı tek bir şey vardır: Zaman. Vücut ve sağlık yıllar içinde değişir ve 60'ı geçtikten sonra formda kalmak giderek daha zor hale gelir . Zor ama, birazdan öğreneceğimiz gibi, imkansız değil.

Örneğin, beslenmeyi geliştirebilir ve kilo vermek ve metabolizmayı hızlandırmak için faydalı yiyecekleri dahil edebiliriz. Veya fitness antrönerlerinden pahalı ve yorucu bir eğitim alabilirsiniz. Ancak başka bir yol daha var: Çok eğitimli olmayanlar için bile uygun, kolay ve çok yorucu olmayan egzersizler yapabilir. Birkaç satırda sunacağımız 5 mükemmel ve bize 60 yaşında bile yontulmuş karın kasları ve düz bir karın verebilir.

Yaşın ilerlemesi, fiziksel aktivitelerin önemini azaltmaz. Tam aksine, sağlıklı bir yaşam sürdürmek ve vücut şeklini korumak için egzersiz yapmak önemlidir. İşte 60 yaşındaki kişilerin bile kolayca yapabileceği karın şekillendiren 5 egzersiz:

Mekik Çekme: Sırt üstü yere uzanın ve dizlerinizi bükerek ayaklarınızı yere basın. Ellerinizi başınızın arkasında veya göğsünüzde birleştirin. Başınızı ve omuzlarınızı yere doğru kaldırın, karın kaslarınızı sıkın ve yavaşça başlangıç pozisyonuna geri dönün. Bu egzersizi 10-15 tekrar yapabilirsiniz.

Plank Pozisyonu: Şınav pozisyonuna benzer şekilde ellerinizi ve ayaklarınızı yere yerleştirin. Vücudunuz düz bir çizgi oluşturacak şekilde karın kaslarınızı sıkın. Bu pozisyonda 20-30 saniye boyunca durun ve ardından dinlenin. 2-3 set yapabilirsiniz.

Ayak Bisikleti: Sırt üstü yere uzanın ve ellerinizi başınızın arkasında birleştirin. Bacaklarınızı havaya kaldırın ve bisiklet pedalı çevirir gibi hareket edin. Hareketleri yavaş ve kontrollü bir şekilde yapın. Her iki bacağınız için 10-15 tekrar yapabilirsiniz.

Köprü Egzersizi: Sırt üstü yere uzanın, dizlerinizi bükün ve ayaklarınızı yere basın. Ellerinizi yanlara doğru açarak yere yerleştirin. Kalçanızı yavaşça yukarı kaldırın ve karın kaslarınızı sıkın. Birkaç saniye bu pozisyonda kalın ve ardından başlangıç pozisyonuna geri dönün. 10-12 tekrar yapabilirsiniz.

Düzmece Egzersizi: Sırt üstü yere uzanın, ellerinizi başınızın yanına yerleştirin ve bacaklarınızı yere düz bir şekilde uzatın. Sol dirseğinizi sağ dize doğru kaldırın, ardından sağ dirseğinizi sol dize doğru kaldırın. Hareketleri sırayla tekrarlayın. Her iki taraflı olarak 10-12 tekrar yapabilirsiniz.

Bu egzersizleri düzenli olarak yapmak, karın kaslarınızı güçlendirmeye ve vücut şeklinizi korumaya yardımcı olacaktır. Ancak, herhangi bir egzersiz programına başlamadan önce sağlık durumunuzu göz önünde bulundurun ve bir uzmana danışmakta fayda vardır.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN