81 nerenin plakası?

81 nerenin plakası?

Türkiye'de araçların trafikte denetlenmesini sağlayan ve aynı zamanda araç sahiplerine çeşitli cezai ve hukuki sorumluluklar yükleyen araç plakaları, her ilin kendine özgü plaka kodlarıyla bilinir. Bu kapsamda, 81 plaka numarası hangi ilin plakası olduğu merak konusu olmuştur.

81 nerenin plakası? 81 plaka numarası, ülkemizin her bir köşesini temsil eden illerimizden birine aittir. 81 plaka kodu, Türkiye'nin Karadeniz Bölgesi'nde yer alan ve tarihi ve doğal güzellikleriyle ünlü olan Düzce ilimizin plakasını temsil eder. Düzce, daha önce Bolu'ya bağlı bir ilçe iken, 9 Aralık 1999 tarihinde alınan bir kararla Bolu'dan ayrılarak vilayet statüsüne kavuşmuştur.

Araç plakaları, beyaz zemin üzerinde yer alan çeşitli harf ve rakamlardan oluşur ve belirli coğrafyaları da işaret ederler. Bu nedenle, araç plakaları hem aracın hem de araç sahibinin kimlik kartı niteliğindedir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN