ABD'li bilim insanlarından çarpıcı açıklama! Bu gıda beyninizi 30 yıl gençleştiriyor!

ABD'li bilim insanlarından çarpıcı açıklama! Bu gıda beyninizi 30 yıl gençleştiriyor!

Amerika Birleşik Devletleri'nde yapılmış olan bir tetkik, flavonoid alımının yaşam süresi boyunca zihinsel düşüşü dindirdiğini belirtiyor.

ABD'de yürütülen bir araştırma, kakao ve benzeri gıdalardaki flavonoidlerin antioksidan içeriklerinin beyindeki bellek yeteneklerini canlandırdığını ve yaşa dayalı zihinsel düşüşü dengelediğini ortaya çıkardı.

Tech Explorist'in duyurusuna göre, Columbia Üniversitesi'nde gerçekleştirilen inceleme, flavonoid alımının bellekle olan bağlantısına mercek tutuyor.

1-016.jpg

İncelemelerde, 3500 kişiye üç yıl süresince her gün 500 miligram flavonoid hapı ya da plasebo sunuldu.

Bitkilerin ve meyvelerin renklerini sağlayan flavonoid (flavan-3-ol) öğesinin, günlük 500 miligram ek gıda olarak sunulan deneklerin kelime kullanımını ve düşünme hızlarını yükselttiği görülmüştür. Kakao da bulunan flavonoid unsurlarının yaşlanma sürecinde hafıza sorunlarını hafiflettiği ve hafıza yeteneklerini artırdığı tespit edildi.

Gıda takviyesinin özellikle flavonoid açığı yaşayan deneklerin hafıza fonksiyonlarını iyileştirdiği belirlenmiştir. Ancak, bu tür zihinsel gerilimlerin Alzheimer hastalığı ile karıştırılmaması gerektiği ve çalışmanın yaşla bağlantılı düşüşlere odaklandığı hatırlatıldı.

2-003.jpg

Flavonoidlerin yeşil çay, yeşil yapraklı sebzeler, siyah üzüm, soğan, elma, kiraz, şeftali, limon, üzüm ve turunçgiller gibi pek çok meyve ve sebze içinde bulunduğu genişçe bilinir.

Tetkikin yazarlarından Prof. Adam M. Brickman, "Belgelenen zihinsel ilerlemeler, düşük flavonoid düzeylerine sahip katılımcılarda görülürken, flavonoid yoğun diyetin ileri yaşlardaki insanlarda bilişsel işlevleri güçlendirdiği görülmüştür." ifadesini kullandı.

Diğer yazar Scott A. Small, yaşam süresinin giderek uzadığı bu çağda yaşlanan zihinleri koruma yolunun çeşitli gıdalardan geçtiğini belirtti ve yürüttükleri incelemenin yeni çalışmalara öncülük edebileceğini ifade etti.

Columbia Üniversitesi ve Brigham & Kadın Hastanesi tarafından ortaklaşa yürütülen inceleme PNAS dergisinde yayınlandı.

3.jpg

KAKAONUN DİĞER FAYDALARI

Kakao, cildin ölü tabakasının temizlenmesine yardımcı olur ve daha düzgün ve bakımlı bir cilt görünümü sağlar.

Kan dolaşımını hızlandırarak cilde canlılık ve ışıltı katar. Yaşlanmaya karşı koruma sağlayan kakao, ciltteki kırışıklıkların azalmasına yardımcı olur.

Kakao, gözenekleri temizler ve sıkılaştırır.

Cildi nemlendirerek kakao, kuru ve hassas ciltler için muhteşem bir bakım kremi olabilir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN