Katniss kardeşi için kendini feda ediyor

Katniss kardeşi için kendini feda ediyor

2012 yılında beyaz perdede yayınlanan Açlık Oyunları (The Hunger Games) serisi, seyirciyi adeta büyülüyor. Katniss Everdeen karakterinin oyunlarda sergilediği performansı ve hayat hikâyesi, Açlık Oyunları film serisine damgasını vuruyor. İşte filme dair arananlar

Son olarak Kanal D ekranlarında yayınlanan Açlık Oyunları (The Hunger Games) serisi, Suzanne Collins’in romanından uyarlanmıştır. Nefesleri kesen Açlık Oyunları filminde 24 farklı yarışmacı, rakiplerini eleyerek hayatta kalma mücadelesi veriyor. İşte filmin oyuncuları, konusu ve Katniss Everdeen'in mücadelesi…

OYUNCULAR

Açlık Oyunları, Suzanne Collins'in aynı adlı romanından uyarlanarak beyaz perdeye taşındı. Başrollerinde Josh Hutcherson, Jennifer Lawrence, Woody Harrelson, Liam Hemsworth, Lenny Kravitz, Stanley Tucci ve Elizabeth Banks’ın yer aldığı The Hunger Games, daha sonra, ‘Ateşi Yakalamak’ ve ‘Alaycı Kuş’ serisi ile devam ediyor.

19-08/24/aclik-oyunlarijpgg.jpg

AÇLIK OYUNLARI FİLMİNİN KONUSU

Yakın bir gelecekte Kuzey Amerika kuraklık ve ardından gelen yangın ve kıtlıklarla zayıflayarak çöküş içerisine girmiş; yerini bir başkent ve 12 eyaletten oluşan ‘Panem’ ismindeki bir ülkeye çevirmiştir. Bu yeni ülkede her yıl eyaletlerden kura ile seçilen ikişer genç, ‘Açlık Oyunları’nda yarışıyor. Sözde eğlence olarak düzenlenen ve gerçekte halka gözdağı vermeyi amaçlayan bu oyunlar, ayrıca tüm Panem ülkesinde televizyonlardan da seyrediliyor. 24 farklı 'yarışmacı' bütün televizyon seyircilerinin gözleri üzerindeyken, rakiplerini öldürerek hayatta kalma mücadelesi veriyor. Katniss Everdeen’in 16 yaşındaki kız kardeşi Primrose, maden yataklarıyla ünlü eyaletin 'kadın yarışmacısı' olarak seçilince, Katniss de kardeşinin yerini almak için gönüllü oluyor. Erkek katılımcı Peeta ile Katniss, kendilerinden yaş ve kuvvet açısından daha büyük, güçlü ve ömürleri boyunca bu an için eğitilmiş olan rakiplerine karşı ayakta kalmak için amansız bir mücadele içerisine giriyor.

DİĞER GELİŞMELER İÇİN TIKLAYIN

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN