Ahtapotların arasındaki gizli balığı 13 saniyede bulmak için yüksek zekalı olmanız gerekiyor! Zekanı test et

Ahtapotların arasındaki gizli balığı 13 saniyede bulmak için yüksek zekalı olmanız gerekiyor! Zekanı test et

Optik illüzyon IQ testi: Resimdeki ahtapot grubunun içindeki gizli balığı bulmaya çalışın. Ortalamanın üzerinde zekaya sahip kişiler, gizlenen balığı 13 saniyede fark edebilir.

Optik illüzyonlar genellikle beynin nesneleri algılama biçimini zorlayan bir nesnenin veya çizimin veya insanların zihin büken ve şekil değiştiren görüntüleridir. Fiziksel, fizyolojik ve bilişsel yanılsamalar gibi çeşitli optik yanılsama türleri vardır. Araştırmalar, normal bir insan beyninin olaylara veya görüntülere farklı bakabildiğini ve her açıdan farklı bir algı oluşturduğunu gösteriyor. Çoğu zaman, bu optik illüzyonlar, şeyleri nasıl algıladığınıza ve zeka seviyenize biraz ışık tuttuklarından psikanaliz testinin bir parçası haline gelir. Bu kez, resimdeki ahtapot gruplarının arasında bir balığın saklandığı optik yanılsamanın zekice bir örneğini bulduk.

1-009.jpg

RESİMDEKİ GİZLİ BALIĞI BULABİLİR MİSİN?

Yukarıdaki resim zor bir bilmecedir ve hem yetişkinler hem de çocuklar için bir zeka oyunu olarak tasarlanmıştır. Bu optik illüzyonda denizin altındaki ahtapotları görebilirsiniz. Ahtapotlar deniz yatağında altın paralarla dolup taşan bir hazine sandığının yanında toplanmışlar. Ancak grubun içinde bir yerlerde bir balık saklanmaktadır. Gizli balığı 13 saniye içinde tespit edebilir misin?

GİZLİ BALIĞI BALIĞI GÖRDÜN MÜ?

Optik illüzyonlar, beynimizin nasıl çalıştığıyla ilgili bazı büyüleyici içgörüler sağlamaya çalışır. Çoğu zaman, belirli renk, ışık ve desen kombinasyonları, orada olmayan bir şeyi görsel olarak algılamamız için zihnimizi kandırabilir. Öyleyse bize söyleyin, bu optik yanılsamanın içindeki gizli balığı gördünüz mü?

Resimdeki ahtapot grubundaki gizli balığı sadece 13 saniye içinde teşhis etmeyi başarmanızın olağanüstü zekanızın bir işareti olabileceği iddia edildi. Çalışmalar, zor bulmacaları çözerek beyninizi ne kadar çok çalıştırırsanız, o kadar akıllı olduğunuzu ortaya çıkardı.

OPTİK İLLÜZYON ÇÖZÜMÜ

Bu optik yanılsama görüntüsüne yakından bakın ve Ahtapotlar arasındaki gizli Balığı bulmaya çalışın. Ahtapot rengiyle kamufle edilmiş balığı bulmak çok zor görünebilir. Ancak görüntünün sağ üst köşesine bakarsanız, gizlenmiş balığı görebileceksiniz. Küçük mor balık bir ahtapotun arkasından dışarı bakıyor.

2-006.jpg

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN