Altın almak isteyenlere kara haber yetişti! Selçuk Geçer yeni rekoru duyurdu: Bu seviyeye hazır olun

Altın almak isteyenlere kara haber yetişti! Selçuk Geçer yeni rekoru duyurdu: Bu seviyeye hazır olun

Ekonomide rekor üstüne rekor kırılmaya devam ediyor. Selçuk Geçer uyardı! Ekonomi fırtınasında savrulmamak için Selçuk Geçer'in sözlerine dikkat edilmeli. İşte detaylar...

Ekonomist Selçuk Geçer, son açıklamalarıyla gündeme oturdu. Daha önce genellikle dolar hakkında yaptığı tahminlerle bilinen Geçer, bu kez altın konusunda uyarılarda bulundu. Altın fiyatlarındaki sürekli artışlar ve ABD Merkez Bankası'nın yapacağı toplantı ile beraber alınacak faiz kararı, yatırımcıları tedirgin ediyor. Para Piyasaları Uzmanı Selçuk Geçer, altın konusunda yatırımcıları uyararak yeni rekorlar beklediğini belirtti. Bankacılık krizi sonrasında güvenli liman olarak adlandırılan altına yönelik yatırımların artmasıyla son bir yılda zirve yapan ONS altın, 2.000 dolar seviyesine kadar yükseldi.

selçuk geçer

Ünlü ekonomist Selçuk Geçer, altın ve dolar hakkında yaptığı tahminlerle gündemde. Geçer'in yorumlarına göre, altın yaz aylarında ve 2023 yılının sonunda değer kazanmaya devam edecek ve gram altın 2.000 lira seviyelerine yükselebilecek. Ayrıca, FED'in alacağı faiz kararındaki değişikliğin yaşanması halinde, en muhtemel senaryonun 25 baz puanlık artış olacağı belirtiliyor. Geçer ayrıca, dolar kurunda da iktidar tarafından baskı uygulanacağı bilgisini veriyor ve 2023 yılı sonuna kadar 35 ile 40 TL seviyelerinde olması bekleniyor.

SELÇUK GEÇER AÇIKLADI: FED FAİZ KARARI

Mart ayı ile birlikte altın fiyatlarındaki artış rekor seviyelere ulaşırken, ünlü ekonomist Selçuk Geçer tarafından yapılan açıklamalar da dikkatleri üzerine çekiyor. Geçer, ABD Merkez Bankası'nın Mart ayı faiz toplantısı sonrası açıklanacak kararının piyasaları nasıl etkileyeceği konusunda önemli tahminlerde bulundu. Bankacılık krizi ve SBV iflası sonrası güvenli liman olarak adlandırılan altına yönelik yatırımların hız kazandığına dikkat çeken Geçer, ONS altının son 1 yılın zirvesine çıkarak 2.000 dolara kadar yükseldiğini belirtti.

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN