Aneminin olup olmadığını anlamanın en kolay yolu

Aneminin olup olmadığını anlamanın en kolay yolu

Demir eksikliği anemisi Türkiye’de ve dünyada önemli bir sağlık sorunu olarak karşımıza çıkıyor. Uzmanlar koruyucu önlemlerin alınması gerektiğini, bu yüzden erken teşhisin anemi hastalığını büyük oranda azaltabileceğini belirtiyor.

Altınbaş Üniversite Hastanesi Medical Park Bahçelievler Göz Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Fatih Atmaca, Türkiye’de her iki kadından birini etkileyen anemi hastalığını anlayabilmenin püf noktalarını anlattı.

DERİDE FARK EDİLEBİLİR

“Aneminin en dikkat çeken belirtisi solukluktur. Solukluk, aneminin şiddetine bağlı olarak ilk olarak ağız ve göz kapağı içindeki deride fark edilebilir” diyen Dr. Fatih Atmaca, “Anemiyi anlamanın çok basit bir yolu var: Alt göz kapağınızı nazikçe aşağıya doğru çekin. Normalden daha solgun görünüyorsa; Türkiye’de her iki kadından birini etkileyen anemi olduğunu gösterebilir” dedi.

GÖZLER BAŞKA HASTALIKLARI DA ELE VERİR

Diğer bazı hastalıkların da gözden anlaşılabileceğini belirten Dr. Atmaca, “Eğer karaciğerinizde herhangi bir sorun varsa; aynada gözlerinize baktığınız zaman gözlerin beyazının sarardığını görebilirsiniz" dedi ve düzenli muaynenin öneminin altını çizdi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN