Ankara'da yaşayan kadınlara güzel haber! Bugün duyuruldu: Ücretsiz hizmet verecek

Ankara'da yaşayan kadınlara güzel haber! Bugün duyuruldu: Ücretsiz hizmet verecek

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Ankara'da yaşayan kadınları ilgilendiren ücretsiz bir duyuru yaptı. Belirtilen açıklamaya göre, Ankara'daki vatandaşlar artık BELMEK kurslarına başvuru yapma imkanına sahip olacaklar. Bu kurslar, belediye tarafından ücretsiz olarak sunulan eğitim programlarıdır. İşte detaylar...

Ankara Büyükşehir Belediyesi, binlerce kadına el becerisi ve akademik eğitimlerin verildiği Meslek Edindirme Kursları (BELMEK) için başvuruların bugün itibariyle başladığını duyurdu. Belediye tarafından yapılan bilgilendirmede, başvuruların 1 Haziran tarihine kadar devam edeceği belirtildi. 

BELMEK kursları, kadınların meslek edinme, kişisel gelişim ve iş hayatında daha güçlü olma imkanı sağlayan önemli bir eğitim programıdır. Ankara'daki kadınlar, bu fırsattan yararlanmak için başvurularını hızlı bir şekilde gerçekleştirebilirler.

BELMEK KURSLARINDA HANGİ ALANLARDA EĞİTİM VERİLİYOR?

BELMEK

Ankara Büyükşehir Belediyesi, kadınlara usta öğreticiler tarafından 31 farklı branşta ders verilen Meslek Edindirme Kursları (BELMEK) düzenliyor. Bu kurslar, kadınlara çeşitli el becerileri ve akademik eğitimler sunarak meslek edinmelerini sağlıyor.

BELMEK kursları kapsamında verilen branşlar arasında Makine Nakışı, El Nakışı, Sim Sırma, İğne Oyası, Şiş Dantel, Tel Kırma, Dantel Anglez, Giyim, Mefruşat, Patchwork, Trikotaj, Yorganlama, Ahşap Boyama, Kumaş Boyama, İpek Pentür, Tezhip-Hat, Minyatür, Ebru, Çini, Seramik, Mozaik, Rölyef, Ahşap Rölyef, Taş Bebek, Takı Tasarımı, Gümüş İşlemeciliği, Turistlik El Sanatları, Ev Ekonomisi-Yemek, Resim, Kilim ve El Örgücülüğü gibi çeşitli kurslar bulunuyor.

Kurslara başvurmak ve daha fazla bilgi almak isteyenler, aşağıda belirtilen telefon numaralarıyla iletişime geçebilir:

Çankaya: 433 82 71

Çayyolu: 235 78 69

Keçiören: 352 44 52

Mamak: 320 56 17

Sincan: 271 03 42

Yenimahalle: 507 37 70

Bu kurslar, Ankara'daki kadınlara el sanatlarından resme, yemek yapmaktan takı tasarımına kadar geniş bir yelpazede eğitim fırsatı sunarak, kişisel yeteneklerini geliştirme ve mesleki becerilerini artırma imkanı sağlıyor. Kadınlar, bu kurslara katılarak yeni beceriler öğrenme ve kendilerini geliştirme fırsatını değerlendirebilirler.

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN