Arnold Schwarzenegger gözaltına alındı

Arnold Schwarzenegger gözaltına alındı

Ünlü oyuncu Arnold Schwarzenegger, Almanya'nın en yoğun havalimanlarından olan Münih Havalimanı'nda gözaltına alındı. Saatlerce havalimanından çıkamayan Schwarzenegger'in bir yardım galası için açık açtırmaya sokacağı saati sebebiyle gözaltında tutulduğu açıklandı. Oyuncunun İsviçreli saat üreticisi Audemars Piguet tarafından ünlü oyuncu için özel olarak hazıralanan saati beyan etmediği ortaya çıktı.

Bir dönem California Valisi olarak da görev alan Avusturya ve ABD vatandaşlığı bulunan ünlü oyuncu Arnold Schwarzenegger Münih Havalimanı'nda gözaltına alındı.

Bir yardım galası için Almanya'da bir etkinliğe katılan 76 yaşındaki Schwarzenegger'in indiği Münih Havalimanı'nda gözaltına alınması gündem oldu.

YARDIM İÇİN LÜKS SAATİNİ AÇIK ARTIRMAYLA SATACAKTI

Schwarzenegger, katıldığı etkinlikte açık artırmaya çıkarmayı planladığı lüks saati beyan etmediği gerekçesiyle gümrük memurları tarafından alıkonuldu.

'3 SAAT SORGULANDIM'

Birkaç saat boyunca havalimanından çıkamayan Schwarzenegger'in İsviçreli saat üreticisi Audemars Piguet tarafından ünlü oyuncu için özel olarak saati beyan etmediği belirtildi. Durumu sosyal medyada paylaşan ünlü oyuncu kendisinin 3 saat boyunca sorgulandığını da söyledi.

SERVETİ VE SEVGİLİSİ SORULDU

Ünlü oyuncu için üretilen ve dünyada eşi benzeri olmayan saat için sorgulanan Schwarzenegger'in sorgusu sırasında net serveti, banka hesaplarındaki paraları, üredir birlikte olduğu 49 yaşındaki sevgilisi ABD'li fizyoterapist Heather Milligan ile ilgili sorular sorulduğu da belirtildi.

35 BİN EURO PARA CEZASI

Alman Bild gazetesine konuşan Münih Merkez Gümrük Dairesi Sözcüsü, "Vergi kanununa göre cezai işlem başlattık. Saat ithal olduğu için beyan edilmesi gerekirdi" ifadesini kullandı.

Vergi memurları aktörün saat için 26.000 euro değer biçti. Oyuncudan 5.000 euro para cezası ve 4.000 euro vergi olmak üzere toplam 35.000 euro tahsil edildi. Schwarzenegger ödemeyi yaptıktan sonra ise serbest bırakıldı.

'GÜMRÜK MEMURLARI BENİ DİNLEMEDİ'

Bild'e konuşan Schwarzenegger, "Almanya'nın yaşadığı sorun da bu. Artık ağaçlar için odunu göremiyorlar" dedi. Oyuncu gümrük memurlarına saati hayır amaçlı satmayı planladığını söylediğini fakat memurların kendisini dinlemediğini söyledi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (5)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
5 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN