Asgari ücrete kamu işçisi zammı geliyor! Milyonlarca çalışan bu haberle bayram etti

Asgari ücrete kamu işçisi zammı geliyor! Milyonlarca çalışan bu haberle bayram etti

Temmuz ayındaki asgari ücret zammı, milyonlarca vatandaşın gözünde büyük bir öneme sahip. Ekonomist Muhammet Bayram, kamu işçilerine yapılan zam ve eski Bakan Bilgin'in "500 dolar" önerisinden hareketle tahminlerini açıkladı. Bayram, asgari ücrete kamu işçilerine yapılan zammın yapılabileceğini açıkladı. Bu açıklama milyonlarca asgari ücretliye bayram ettirdi.

Asgari ücrete yapılacak ara zammın maratonu 13 Haziran'da başlayacak ve 7 milyondan fazla çalışanı ve dolayısıyla tüm vatandaşları ilgilendirecektir.

Öncelikle, gözler 3 Temmuz'da açıklanacak Haziran ayı enflasyonunda yoğunlaşırken, Yeminli Mali Müşavir ve Ekonomist Muhammet Bayram, rakamlarla ilgili tahminlerini paylaştı.

Bayram'ın ifadeleri, Milliyet gazetesinde yer aldı ve şu şekilde aktarıldı:

Asgari Ücret Tespit Komisyonu bu ay toplanacak ve Haziran ayı enflasyon oranı ile birlikte kesinleşecektir. Haziran ayı enflasyonu 3 Temmuz'da açıklanacaktır.

'REFAH PAYININ ÖNEMİ BÜYÜK AMA...'

Bu dönemde, asgari ücretin belirlenmesinde enflasyon oranlarının yanı sıra diğer parametreler de dikkate alınacaktır. Önceki dönemde asgari ücrete enflasyon artı refah payı yansıtılmıştı. Yine refah payının önemi büyük olsa da bu kez parametreler değişti.

Önceki dönemde Çalışma Bakanlığı'nın kamuoyu araştırması vardı. TÜRK-İŞ Başkanı, açlık sınırının altında olmaması gerektiğini talep etti.

muhammet-bayram.jpg
muhammet-bayram.jpg

ÖNCEKİ BAKAN DOLAR ÜZERİNDEN HESAPLAMIŞTI

TİSK ve TÜRK-İŞ'in taleplerini bilmiyoruz, ancak devletin işaret ettiği bazı oranlar mevcut. Kamu işçilerine yüzde 45 zam yapıldı ve bu referans bir değerdir. Yüzde 45'lik zamla birlikte tüm asgari ücretliler, memurlar ve emekliler en az bu düzeyde zam talep ediyor.

Eski Çalışma Bakanı Vedat Bilgin, asgari ücretin 500 dolar civarında olacağını belirtmişti. Burada bir soru işareti var, yeni Bakan bunu devam ettirecek mi? Ülkemizde plan bellidir, devletimiz verdiği sözü tutar. Eğer 500 dolar açıklandıysa, bu seviyenin altında olmamak kaydıyla açıklanacaktır. Ancak bazı dengelemeleri gözetmek gerekiyor.

KAMU İŞÇİLERİNE YAPILAN ZAM UMUT OLDU

Eğer kamu işçilerine yapılan zammı referans alırsak, asgari ücretin 12 bin ile 12 bin 500 TL arasında olacağından bahsedebiliriz. Asgari ücrette 500 dolarlık bir referansımız bulunuyor. Bu referans değere göre, asgari ücret 11 bin 500 ile 12 bin 500 TL arasında olacaktır.

Bayram'ın bu açıklaması büyük bir merakla temmuzda yapılacak zammı bekleyen asgari ücretlilerin heyecanlanmasını sağladı. Asgari ücretliler sosyal medya hesaplarından yaptıkları paylaşımlarda, 'En azından bir kaç ay rahat bir nefes alırız' yorumunda bulundu.


Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN