Aslında zehir yiyormuşuz! Kıymayı sakın bu şekilde çözdürmeyin

Aslında zehir yiyormuşuz! Kıymayı sakın bu şekilde çözdürmeyin

Ev hanımlarına en büyük çilesi kıyma çözdürmek olurken yapılan hatalar da eti zehire dönüştürüyor. Yapılan yanlışlar yüzünden kıyma değil zehir yiyorsunuz. İşte kıyma çözdürmenin püf noktaları…

Birçok ürünü uzun süre saklamak için dondurma yönteminden yararlanıyoruz. Buzdolabından çıkarttığımız ürünleri çözdürme işlemleri ise oldukça önemli bir yere sahiptir. Yemek yapmak için buzluktan çıkarılan kıymayı yanlış yöntemle çözdürmek zehir ortaya çıkarıyor. Sağlıklı bir şekilde et tüketmek için uygulayabileceğiniz yöntemleri sizlerle paylaşıyoruz. İşte kıyma çözdürmenin püf noktaları…


DONDURUCUDA KIYMA NASIL SAKLANIR?

Uzun süre et saklamak için uygulanan dondurma yöntemi en sağlıklı yöntemler arasında yer alıyor. Ancak bu yöntemden sağlıklı bir şekilde yararlanmak için kıymayı en doğru şekilde dondurmanız gerekiyor. Kıymayı alırken uygun porsiyonlara bölmek ve her porsiyonu ayrı ayrı dondurmak önemli bir yere sahiptir. Bu sayede ihtiyacınız olduğu kadarını çıkararak çözdürmeniz daha sağlıklı olacaktır.

et-dondurma.jpg

KIYMA NASIL SAĞLIKLI ŞEKİLDE ÇÖZDÜRÜLÜR?


Buzlukta dondurulmuş kıymayı çözdürmek için farklı yöntemler uygulanıyor. En doğru çözdürme yöntemi ise kıymayı bir gece önceden buzdolabının içerisinde çözdürmek olarak karşımıza çıkıyor. Kıyma çözdürmek için uygulanan belli başlı yöntemler şu şekildedir:

et-saklama.jpg

SUDA ÇÖZDÜRME


Donmuş kıymayı çözdürmek için uygulayabileceğiniz en hızlı yöntem suda çözdürme yöntemidir. Kıymayı soğuk su içerisine koyarak çözdürmeniz sağlıklı bir sonuç almanızı sağlayacak. Kıymayı soğuk bir torba için arasına koyduktan sonra soğuk su dolu kabın içerisine yerleştiriniz. Bu sayede kıyma hızlı bir şekilde çözülecektir. Ancak kıymayı hızlı bir şekilde tüketmeniz gerekiyor.

dondurucu-saklama.jpg

MİKRODALGA FIRINDA ÇÖZDÜRME

Hızlı ve pratik bir yöntem olarak görülen mikrodalga ve fırında kıyma çözdürme işleminde dikkat edilmesi gereken belli başlı noktalar bulunmaktadır. Kıymayı aşırı sıcakta ısıtmadan hemen tüketmeniz gerekiyor. Çözdürme işleminin hemen ardından kıymayı pişirmeniz gerekmektedir.

kiyma-cozdurme.jpg

EN SAĞLIKLI KIYMA ÇÖZDÜRME YÖNTEMİ

Kıyma çözdürmek için en doğru yöntem bir gece öncesinde Buzdolabının içinde bekletmektir. Bu yöntemi uygulanmasındaki en temel etken etin çözülme işlemi sırasında içerisinde bakteri üretmemesi olarak görülmektedir. Yavaş yavaş ve en güvenilir şekilde kıyma çözdürmenin yöntemi buzdolabının içerisinde bekletmektir.


Uygulayabileceğiniz bir diğer yöntem içeriz ise bir kap içerisinde oda sıcaklığında gün ışığı olmadan ve hava almamasına özen göstererek kıymalarınızı bekletmek olacaktır.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN